E, nevezano za ovo, gledam sad koliko imate ovih IM protokola, pa se pitam, da li stvarno i dalje sve to koristite?
Vidim ICQ, YIM, MNS, Jabber... Ja sam sve to nekad imao i koristio, a danas nista od toga. Mislim da zadnje 2-3 godine nisam nista koristio, niti imam vise i jedan IM program instaliran. Jabber sam nekako najduze koristio, mada je i msn bio prilicno dugo u opticaju. ICQ imam sad trenutno na telefonu, ali ga skoro niko kod nas ne koristi, tj, niko od ljudi cije brojeve imam u imeniku. YIM mislim da nisam nikad koristio.
Imam jos i nekadasnji gtalk, sadasnji hangouts, ali samo na telefonu. Na racunaru ga isto odavno nisam koristio.
Danas pored vibera i whatsappa na telefonu, i naravno emaila koji je ostao neprevazidjen, nemam potrebe nesto drugo da drzim iz tog proslog perioda.
Ја сам некада имао ICQ који би се стартовао када се накачим на интернет и гасио када се дисконектујем па када сам увео стални интернет, био сам стално на вези. И онда једно поподне дођем кући и нађем брдо порука где ме критикују што не одговарам на поруке, као да сам био ту. Онда сам га угасио ... и од тада вероватно само пар пута пробао да ли ради.
Од осталих имам скајп који сам престао да користим када ме другар из Аустралије звао кад му је досадно, а мени било невреме. Ту је и на комповима и на телефонима али се не сећам када сам последњи пут скајповао. Немам никога важног по иностранствима да бих се тако јављао, ко ми је потребан, обрнем га телефоном и договорим. Или још боље, свратим до њега на ракијицу и кисео купус и мало више договарамо.
Jel samo meni nenormalno opterecuje cpu?! Eeeee, skontao sam fazon. Ako ne mrdam misem i ne kucam nista, snijeg prestane da pada i opterecenje se smanji.
Mada, koja je onda poenta?!?!