Stranica 1 od 1

Problem sa hostingom

Poslato: 23 Jan 2014, 19:11
od vladared
Izvinjavam se zbog prekida u radu IT4uma, ali ovaj problem je indukovan od strane neprofesionalnosti Namecheapa koji su iz meni nepoznatih razloga prvo čekali skoro 16 sati da uopšte pogledaju prvo moju uplatu za domain koji je istica, u tih 16 sati je i nekih 12 sati koliko im je trebalo da ogovore na moj support ticket u kome sam se žalio zašto su mi ukinuli domain, posle toga su "kao vratili pare za domain" mada sam im naglasio da je domain uplaćen na vreme i dalje ga želim, ponovo sam uplatio i od tog trenutka 10 sati nemam nikakvog odgovora, što je više nego neprofesionalno od njihove strane, pogotovu što je ticket označen kao critical, što bi trebalo da predstavalja najviši status hitnosti.
Posle 24 sata od prvog ticketa, zakupio sam novi domain na go daddyju i prebacio name servere da sada idu preko ovog hostinga. Još jedanput se izvinjavam na neprijatnosti.

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 23 Jan 2014, 19:21
od Milan M.
I ponovo online! :pijani: :loptice: :macovanje: :letimoooo :letimoooo :letimoooo

Nisam ni shvatao koliko cesto posecujem it4um dok nije otisao offline 24h

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 24 Jan 2014, 18:45
od Milan M.
Ja i dalje imam problem sa pristupom sa posla. Kaže host not found - očistio sam dns ali izgleda da se korporativni name serveri sporije update-uju. Od kuće radi bez problema.

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 07:42
od Тон-мајстор
Сад ради, очигледно. Плоуџу још не.

Шта се извињаваш Владо, ниси ти крив? :mazi:

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 08:18
od vladared
Znam da nisam ja, ali se osecam kao krivac sto sam cekao zadnji dan da uplatim, mada da sam i ranije to odradio opet bi bilaovapricasa prekidom, ali bi bio mnogo kraci

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 08:34
od Pollux
Тон-мајстор piše:Сад ради, очигледно. Плоуџу још не.

Шта се извињаваш Владо, ниси ти крив? :mazi:

Ploudz je namestio zahvaljuijuci Vladimiru :respekt

Malo smo prckali po ruteru i flushovali DNS i tako to :lud: :gore

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 09:09
od calexx
Мени није радило пар дана и почело је синоћ. Таман сам хтео да телефонирам Шефћету ... а оно кренуло.

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 09:12
od Тон-мајстор
Ако си мене хтео да цимаш, џаба... ја се разумем као Мара у крив... а Влада је Шеф у пијацу. :bravo:

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 09:51
od calexx
Нисам мислио да те цимам да решаваш проблеме него да проверим шта се дешава, да ли је потребно да нешто помогнем(о) а и да питам ... а ви како те?

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 25 Jan 2014, 23:41
od blackbeast
Milan Muždeka piše:Ja i dalje imam problem sa pristupom sa posla. Kaže host not found - očistio sam dns ali izgleda da se korporativni name serveri sporije update-uju. Od kuće radi bez problema.
Ja na poslu ne mogu mjesecima da otvorim... Nekad ujutro samo oko pola 8 - 8 proguli, ali i to samo nakratko, na par minuta. Ali i to je vrlo rijetko, mozda 1-2 puta mjesecno. Tako da sam vise i odustao od otvaranja na poslu...

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 26 Jan 2014, 10:09
od vladared
mogao bi da probaš za koji dan, recimo u petak, dok se iz refrešuje nadam se svuda, jer je haos sa dns serverima ogroman. Zato izbegavam da menjam ali sam bio prisiljen. Valjda sve sada radi kako treba...

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 26 Jan 2014, 16:58
od calexx
Баш су полудели ти DNS сервери. Код мене опет од синоћ (или можда јутрос) није радило па сам сада поставио гугл DNS и прорадило је.

Re: Problem sa hostingom

Poslato: 26 Jan 2014, 18:00
od vladared
Žalio sam se jutros SBBu jer njihovi DNSovi ne rade kako valja. Ovo je bilo i pre promene servera gde sam recimo kod subdomena imao problema da nisu hteli da rade. Sada pogotovu je problem, jer čas radi, čas ne radi, mada sam pregledao sve zapise i svi su ispravni (što google potvrđuje time što se nalazi sve kako valja na njihovim DNSovima). U Srbiji je najveći problem što imamo "stručnjake" koji za većinu uobičajenih stvari i rade radnju, ali za ozbiljne... Pa tu su diskutabilni. Konkretno, ovde nije valjano podešena sinhronizacija, a i pitnaje je koji "nadređeni" server gledaju, tako da ne sinhronišu se kako valjaju i dosta često imaju "restore" starog stanja, tako da danas vidiš, sutra ne vidiš, što je prosto ne moguće u normalnim uslovima.