Problem sa Skype 5.6 i kamerom
Moderator: calexx
-
- Pridružio se: 25 Sep 2008, 22:02
Problem sa Skype 5.6 i kamerom
Kupio sam danas novu kameru, sa kojom imam problem preko skype-a najnoviji update isto tako za kameru(update preko windows update-a), Skype ne moze da mi startuje kameru, pise da drugi program koristi kameru i treba da ga ugasim, ali ja ne znam koji. Logitech program sto sam dobio uz njega mi je ugasen. S druge strane taj problem ne postoji kada koristim kameru za google hangout ili webcam software koji koristim za test kamere. Zbunjen sam.
- Prikačeni fajlovi
-
Problem.png
- (15.6 KiB) Nije preuzet ni jednom
- Miroslav Jeftić
- Supermoderator
- Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Re: Problem sa Skype 5.6 i kamerom
Probaj da restartuješ kompjuter, vidi jel rešava problem... ako ne, probaj da deinstaliraš i ponovo instaliraš Skype 

Interpreters do it simultaneously, translators take their time
-
To uvek radim.Miroslav Jeftić napisao:Probaj da restartuješ kompjuter, vidi jel rešava problem...

-
Jos uvek bez resenja.
Ne piše da ga koristi drugi program, već piše da ga neki drugi program možda koristi, pa da zatvoriš taj program. U svakom slučaju, ne verujem da je do toga.Miroslav25 napisao:pise da drugi program koristi kameru i treba da ga ugasim, ali ja ne znam koji.
Probaj stariju verziju Skype-a. Mozda je bug u njemu samom.
http://www.filehippo.com/download_skype/
p.s. obrati paznju na velicinu Skype-a koju preuzimas sa FileHippo... one "lakse" su verovatno samo update
p.s. obrati paznju na velicinu Skype-a koju preuzimas sa FileHippo... one "lakse" su verovatno samo update
Amose je li to bio elektricitet?
-
Jel to uopste moguce saznati koji ga program mozda koristi? Skidam sada stariju verziju, probao sam ga na Win XP SP3 na skype verziji 5.5 i tamo radi bez problema, trenutno koristim Win7, a ne formatira mi se disk samo zbog ovogaBrokeBody napisao:Ne piše da ga koristi drugi program, već piše da ga neki drugi program možda koristi, pa da zatvoriš taj program. U svakom slučaju, ne verujem da je do toga.Miroslav25 napisao:pise da drugi program koristi kameru i treba da ga ugasim, ali ja ne znam koji.

Probaj desni klik na Skype i "run as administrator"
- blackbeast
- dipl. ing, Kaboom, kaboom moderator
- Pridružio se: 20 Sep 2007, 21:39
da ti nije otvoren file explorer?
Jer, ako se dobro sjecam, win sve kamere koje prepozna stavi kao eksterne uredjaje i moze im se pristupati iz file explorera. I tu odmah mozes da gledas, bez nekog posebnog programa. Ako je do toga, probaj nekako da ga odjavis.
Ili, jos bolje rjesenje, koristi linux!
Jer, ako se dobro sjecam, win sve kamere koje prepozna stavi kao eksterne uredjaje i moze im se pristupati iz file explorera. I tu odmah mozes da gledas, bez nekog posebnog programa. Ako je do toga, probaj nekako da ga odjavis.
Ili, jos bolje rjesenje, koristi linux!

blackbeast
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
blackbeast
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
-
Resilo problemGruja napisao:Probaj stariju verziju Skype-a. Mozda je bug u njemu samom.

Instalirao sam Skype 4.1
- Тон-мајстор
- Администратор
- Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
- Kontakt:
Плоуџов и Грујин први закон путовања кроз време:
Ако нешто не ради, инсталирај матору верзију.
Поздрав!

Поздрав!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...
Jasta!
@Miroslav25, zakljucaj update. Nemoj da mu dozvolis da sam slucajno predje na novu verziju. Od kad su presli u MS vode precesto mi se nesto azurira Skype.

@Miroslav25, zakljucaj update. Nemoj da mu dozvolis da sam slucajno predje na novu verziju. Od kad su presli u MS vode precesto mi se nesto azurira Skype.
-
Vazi, ali ja jos uvek nemam pojma koji to "program koristi web kameru"
Mozda da probam sa verzijom 4.2

Mozda da probam sa verzijom 4.2

zapitaj se: Sta dobijam sto vec nemam?
Koji su benefiti toga? Koji troskovi?
p.s. Sad mi pade na pamet da je mozda omoguceno Flashu da koristi web cam?
http://www.macromedia.com/support/docum ... ger02.html
Koji su benefiti toga? Koji troskovi?
p.s. Sad mi pade na pamet da je mozda omoguceno Flashu da koristi web cam?

http://www.macromedia.com/support/docum ... ger02.html
Aman, lepo ti piše da neki program možda koristi kameru, a ne da je zapravo koristi. Verovatno je to samo jedna od "odabranih" poruka, čisto da imaju da ostave neku poruku korisnicima ako kamera iz nekog razloga neće da radi.Miroslav25 napisao:jos uvek nemam pojma koji to "program koristi web kameru"

HahaТон-мајстор napisao:Плоуџов и Грујин први закон путовања кроз време:
![]()
Поздрав!

Isti problem sa web kamerom. Sve probao i 0 bodova. Koji programi mogu uopšte da koriste web kameru???
Ljudi upomoć! Sve sam probao i starije verzije i dignut ponovo sistem, ali ništa od slike na web-u. Konstantno poruka da neki program možda koristi istu. Pomagajte!