MAESTRO - Creative Template Designer

Jeste li spremni za kritike i pohvale? Prezentujte svoje radove ovde.
Odgovori
joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 09 Feb 2012, 02:50

Maestro je program koji služi da se u njemu napravi Joomla šablon. Za par meseci će biti uvedena i opcija za export WordPress tema.

Program smo razvijali 22 meseca. Iako je zvanično pušten u prodaju to ne znači da smo prekinuli razvoj. Svakih par dana dolazi novi update sa novim mogućnostima. Svi update-i su besplatni za korisnike koji su već kupili program.

Šta su glavne prednosti Maestra?

- Sve se postiže mišem! Nema potrebe da napišete ni jedni jedinu liniju koda. XHTML, CSS, PHP je lepo znati ali u ovom slučaju nije potrebno. Sve što treba "napisaće" Maestro.
- Ukoliko ste početnik moći ćete da napravite pravi šablon. Ukoliko ste iskusni dizajner nećete morati da angažujete programera za "prevod" dizajna u kod.
- Maestro u svom radu ne koristi tabele i apsolutno pozicioniranje! Ovo čini pravu revoluciju u web dizajnu.
- Slice opcija radi direktno sečenje i što je najbolje od svega sve se upakuje u joomla šablon. Da razjasnim, kada odlučite da neka slika bude dizajn vašeg sajta potrebno je svega par klikova da to i ostvarite. Agencije koje nude usluge koje nazivaju PSD 2 HTML ili PSD 2 Joomla naplaćuju par stotina dolara za ovo (za svaki dizajn) a sa Maestrom ovo uradite za par sekundi. ALI STVARNO ZA PAR SEKUNDI.
- Izrada menija direktno u Maestru. Za sada je napravljen Button i TAB meni. Uskoro će biti i urađemi i padajući meniji.
- Stilizacija tekstova, naslova, H tagova, modula, paragrapha, linkova...
- Maestro ima još more opcija ali ne želim više da davim cenjene članove foruma. Koga interesuje više informacija neka pogleda sajt I JOŠ VAŽNIJE NEKA SKINE TRIAL I NEKA SE SAM UVERI U MOĆ MAESTRA.

Da ne bi sve bila gola priča možete da skinete i trial verziju programa. Trial je funkcionalno vrlo sličan regularnoj verziji programa. Ograničen je širinom šablona koja je u trail veryiji nepromenjiva.

Adresa gde ga možete skinuti je http://www.creativetemplatedesigner.com/sr/probaj.html

Mali savet, skinite poslednju java update da bi vam sve funkcionisalo glatko.P.S. Znam da sajt nije završen i da ima puno falinki, što vezano za dizajn, što za prevode, što za jezike... To će biti popravljeno i onda ćemo pričati o tome. Sada me zanima vaše mišljenje o samom programu. Hvala na vašoj pažnji i svako dobro...

joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 03 Mar 2012, 03:52

Sajt je dosta doteran.

Izbacio sam novu verziju Maestra sa novim modulima za stilizaciju.

Malo se osećam potišteno kada niko nije napisao ni jednu reč o ovome.

Zar je toliko loše da niko ne želi ni da piše?

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od Тон-мајстор » 03 Mar 2012, 11:24

Па, види... ја сам скинуо демо и чачкао га неко време. С обзиром да нисам никакав веб-програмер већ корисник који чачкањем овде-онде дође до прихватљивог изгледа, очекивао сам програм налик Web Studio или слично, наравно, без готових темплејта.

Ипак, збунио ме сведени (али добар) интерфејс и поприлично сам лутао. Не хватај ме за сваку реч, али мислим да ми је највише недостајао инфо када ховерујем мишем преко неке команде.

Даље, одгледао сам видео туториал и мало се информисао (тада је био само један), али видеа су прекратка, без јасно описаних поступака, иако се они виде на слици.

Знам да си стручњак за свој домен, али мораш жестоко да спустиш праг професионализма када објашњаваш (неукима) како се нешто ради у програму. Ја то на овом форуму радим од почетка, понекада је то јако досадно, али када једном објасниш, увек се можеш позвати на то објашњење касније. Видео је још експлицитнији медијум. Око тога већ могу да ти помогнем.

Овде има веб-програмера у Тиму. Понуди (можда) некоме од њих лиценцирану верзију, па онда са њиме (и са остатком Тима, ако се разуме неко) можеш да имаш квалитетан фидбек и помоћ.

Више од овога не умем и не могу. :sramota:
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od vladared » 03 Mar 2012, 17:13

Ja sam ga probao na taj trajal period. Šta da kažem. Pošto imam iskustva i sa Artisteerom očekivao sam nešto slično tome. Produkt je drastično različit što je i dobro i loše. Dakle ideja je više nego sjajna. Doduše što kaže tonac, pomalo šturo objašnjeno, ali ima video i da se savladati. Ono što mi se sviđa je jednostavnost i sistem rada, podrška (na mail koji sam poslao sa pitanjima u veoma kratkom roku sam dobio odgovor), odnosno i sama ideja gde sa nekoliko klikta faktički je kreirana osnova za template. Ono što mi se ne sviđa je šturi meni (spartanski izgled, bez nekih dodatnih objašnjenja), možda bi bilo dobro nešto slično artistiru, napraviti neki automatski generator tema od postojećih komponenti, jer ovde sve ručno mora da se unosi (ili bar ja nisam našao drugi način) ili da se ponudi već grupa gotovih templatea najčešćeg izgleda (tipa sidebar left,right, top menu, footer i središnji deo), sa već ubačenim multimedijama, a onda korisnik da sam može da prepravlja već postojeće. Fixni templatei su generalno besprekorni, ali moje pitnaje ostaje na fluidu? Dosta blogera vole ovaj način prikaza tema. Ujedno pošto sam bio prezauzet drugim glupostima, zaboravio sam da ogovorim poršci na mail bi ovo bio neki početni odgovor. Ono na šta bi bacio trenutno fokus su uputstva, jer to je nešto što privlači ljude. Interfejs, malo više da bude u stilu windows 7 aplikacija, malo manje autocad/dos fazon. Maloviše i dugmića za multimediju, mogućnost rada sa tom mulitimedijom (multimedijalni objekti da se može resajzovati, što da ne ubaciti i mogućnost više različitih slika na istoj lokaciji da se prikazuju), jako mi nedostaje desni klik, koji bi mi tačno pokazivao šta sa tim objektom mogu da radim, nedostaje mi i kada kliknem na objekat što se on ne uokviri i ne pokažu mi se odgovarajuće opcije za taj objekat u desnom delu ekrana gde je neki side bar.
Skeleton je za pravljenje polja (koliko sam razumeo), slicer za rad sa multimedijom (po mom skromnom mišljenju ovde treba najviše menjati u smeru rada sa samom multimedijom), styler je za sređivanje samih silova za definisanih polja. Ubacio sam sličicu, koju sam naknadno hteo izbrisati - kako? Back dugme može da posluži, ali šta kasnije, kada već imam napravljen template?
Možda na ovim pitanjima postoji neki već lagan odgovor, ali ja jenostavno nisam uspeo da ga vidim. Ovo nemoj shvatiti loše, jer je stvarno ideja odlična i definitivno jedan ogroman + imate od mene.
itpoint.rs

joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 03 Mar 2012, 22:58

Ljudi, ovo su pravi konstruktivni komentari. Prava realna iskustva iz kojih mogu da izvučem korsine informacije o tome na čemu treba raditi.

Hvala vam!

@ton-majstor

- što se tiče videa, ove kratke video klipove sam postavio kao odgovore na pojednična pitanja, "kako da?".

Možda nisam dobro naglasio ali na donjem delu video stranice ima link koji vodi na sledeću stranu

http://www.youtube.com/view_play_list?p ... D08F15D93B

Ovde su 8 dugačkih videa koji opisuju kako program radi. Njih sam malo saktio jer su na srpskom i tu ja pričam sa svoji kreštavim Paja Patak glasom koji je daleko od nekog profesionalnog spikera. Ipak na tih 8 videa može se videti kako treba raditi sa Maestrom.

Hover sa infom? Možda bi to bilo dobro rešenje. Budem razmislio... Za sada su tu tooltips ali su oni kratki i samo govore kako se komanda zove.

@vladared

zapamtio sam tvoj nik zbog vrlo karakterističnog prezimena.

Što se tiče "ugrađenih" šablona, ovde si 100% u pravu. Još dorađujemo program sa nekim styler elementima ali čim to završimo u planu je da ubacimo desetak projekata od koji se template pravi bukvalno jednim klikom.

Fluid se pravi sa jednim klikom (ikona katančić, pa još jedan klik da se odključa), ako želiš faux columns opciju onda sam selektuješ katančiće koje želiš da budu jednaki...

Uputstva u svakom slučaju moram popraviti, to apsolutno stoji i biće to popravljeno.

Što se tiče izgleda, tu smo malo zaksnili i za novu verziju ćemo ga ispolirati da bude više trendi jer sada bi to bio prevelik posao.

Multimedija? Verovatno sam ja negde nešto pogrešno napisao ili si ti pogrešno shvatio. Nema multimedije iz Maestra. Ako izuzmemo slike (JPG, PNG, GIF, AnimGIF) koje su u funkciji izgleda temlejta. To znači da se multimedia ako je to video ili muzika ili tako nešto neće dodavati iz Maestra već iz ekstenzija koje se dodaju iz Joomle a za poziciju koja je definisana u Maestru.

Verovatno te je zbunio interfejs koji je sličan sa photoshopovim s tim da ovde imaš još jednu dimenziju a to su divovi. Ako želiš da obrišeš sliku, selektuješ div, klikneš na njen layer u paleti i klikneš na kantu u oaletu sa layerima, ili to uradiš preko managera u slajseru (prvo selet pa korpa).

Ovo što sam opisao nije neko pravdanje nego samo objašnjenje kada ste već toliko učinili i napisali ove postove.

Sve pominjane operacije se mogu videti na video klipovima ALI SHVATAM DA MORAM TO NAPRAVITI DA BUDE BOLJE I DOSTUPNIJE!

Samo još jednu stvar da dodam. Pošto sam ja još uvek na nivou mikro-mikro firme. Meni je svaki kupac (pa čak i potencijalni) strahovito važan. Trudim se da imam najbolju podršku na svetu. Ko god je naišao na problem i pozvao me, otišli smo na skajp i na teamviewer i onda sam baš na problemu pokazao kako nešto da se uradi. to deluje kao čisto razbacivanje energije ali moram tako da bih pridobio sve kupce do kojih mogu da doprem. Tako ako probate da radite a ne možete nešto da uradite slobodno pošaljite email, nakačićemo se na skajp i rešti problem.


Momci veliko hvala na trudu i vremenu koje ste potrošili da pogledate i ocenite Maestro. Puno mi to pomaže da probam da otkonim nedostate i da ga napravim boljim.

HVALA!

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od vladared » 04 Mar 2012, 08:56

Iskreno, kada sam pominjao multimediju, najviše sam i mislio na slike (čak su prvobitno i stojale reči u postu slike, ali sam se predomislio iz nekoliko razloga), pošto sam ubacio jednu sliku koja je bila prevelika i nikakonisam mogao da daođem do nje, da je resajzujem da bi odgovarao šablonu. Znam da se u šablon ne ubacuje video (pošto sam i sam pravio kao što sam rekao i u artistiru, ali i u dreamvieweru), ali recimo mi je super fazon artistira, flash animacija koje ubacuju za pozadinu headera, gde recimo imaš neke simpa efekte. Jeste sve bazično, ali imaš 20-30 bazičnih što je ipak dovoljno za uniq template-e.
Recimo kod rada sa mm objektima mi je najbolji primer jedan drugi program (koji doduše nije za pravljenje šablona, nego sajtova), gde recimo ima još dodataka gde može da se direktno iz programa izmenjuju slike.
Što se fluida tiče, u trenutku kada sam testirao nije bio dostupan, doduše najavljene su neke promene u updateima (ako se dobro prisećam maila). Zašto sam toliko naglasio multimediju i moderan izgled? Jednostavnost rada sa slikama, efektima je nešto što privlači "mušterije". Prvi deo koji privlači ste već uradili u skeleton sekciji, sa multimedijom bi "sve" razrešili ;) .
itpoint.rs

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od vladared » 04 Mar 2012, 12:00

Huh... Sada gledam "ponovo" uputstvo. Ima nekih novina definitvno. Kao prvo potpuno drugo uputstvo je. Ja jedino što sam video je ono što nudite na vašem sajtu i iz toga se ništa ne može zaključiti. Testirao sam program, video da radi, ali nisam znao šta dalje?!? Odradio osnovne operacije, nisam mogao da manipulišem nisačim (pomislio sam ili da je do programa ili do trajal verzije) i tu uleteo u neku gužvu i nisam se dalje ni bavio programom.
Moram malo da modifikujem moj prvobitni post, pošto tek sada su mi neke stvari postale jasnije (napokon sam stigao da pregledam novopriloženo uputstvo). Dakle stoji moja zamerka, desno dugme, levo dugme, mada tek sada sam skontao da u programu desno dugme služi za označavanje objekta (zaboravio sam na taj detalj kada sam pisao predhodni post). U video manuelu (koji si stavio ovde link) to nije nigde rečeno (tako da mislim da fali jedan vido o osnovnim komandama). Vidim da postoje bazične operacije sa objektima (ni to nisam skontao jer nikako nisam mogao da označim objekat koji sam ubacio, ni dan danas ne znam zašto, ali fali mi što reče tonac haver info), jer mi nije bio jasan pojam označavanja (tek posle ovog uputstva koje si postavio je malo jasnije).
Sada konkretno:
- Komponenta može biti samo jedna stavka, međutim ako je već defitnisana nigde ne dobijam obaveštenje da je već negde definisana a ja ponovo želim to
- Kada pominjem jednostavnost rada sa slikama, recimo odličan mi je efekat transparentnosti png fajlova koje koliko znam nije problem napraviti, perspektive slike, iscrtavanje slike (skeč slike), što da ne malo blur... Da ne duljim sve ono čime bi mogao ubačenu sliku malo da prilagodim templateu. OK Crop, resize.. je tu i to je odličnou
- Ovo za fleš što sam pomenu je odlična stvar, jer recimo kada je ubačeno u headeru daje dinamičnost šablona (razmislite o tome)
- Razumem problem dizajna koji je ovde naveden, ali... Malo više Windows like makar postepeno
- Uputstva definitivno treba preraditi. Glas je najmanji problem, ali ih sistematski odraditi (ne znam da li si ikada imao dodira sa školom - da me pogrešno ne shvatiš sa obukom u školi, ali baš školski ih odraditi, gde bi sistematski učio korisnike od starta do kraja po celinama, samo uputstvo besprekorno da bude, bez grešaka u radu, a promovideo neka rade ljudi koji žele da rade affiliate) i link ka njima ubaciti u samu aplikaciju.
- Razmisli o ubacivanju menija, doprinelo bi dosta Windows like opciji (možda je i to što mi je nedostajalo, jer da sam imao recimo meni image, mogao sam pročitati da postoji neka opcija, samo što je zasivljena)
- I dalje mi je ostao podatak oko licenciranja nejasan (to sam zaboravio i ovaj način da pitam) da li je ovo lifetime licenca, verzija licenca i timelimited licenca. To nigde ne piše.
- Mislim da ti nedostaje affiliate program jer sami zadovoljni korisnici bi mogli da ti budu dodatni izvor prihoda, a opet nikada ne znaš ko se krije iza njih. Evo npr. Ja imam 14 svojih sajtova, od toga samo jedan na srpskom jeziku (i drugi trenutno sređujem da bude dvojezičan), između ostalog bavim se i internet marketingom, ali i internet "prodajom". Kupim tvoj proizvod (a zainteresvan sam, doduše čekam najavljenu podršku za Wordpress jer tek onda mi se isplati da razmišljam o nekoj kupovini) i želim da "preprodajem". Osmisli neku ponudu za affiliate, lupam 40USD od prodaje ili 50% od prodaje preko affiliate linkova, vidi kako ćeš da pratiš odakle ti neko kupuje (najlakše su promo kodovi jer čiji ukuca znaš odmah od koga je došao), banere, tekstove što gođ bi mogli eventualni "preprodavci" da ponude i ete ga.
- Kad pomenu WP, pošto ne znam ni u kojoj je to fazi ni šta si tačno planirao, ali razmisli i o mogućnosti kreirnja tkz. magazin templatea, što bi te odmah izvuklo iz gomile drugih template generatora (recimo po defaultu pomenuti artistir ga nema, ali ako doplatiš nekih 40usd dobijaš i tu mogućnost)

Ne znam, evo ovo je od mene, ali ako se još nečeg setim naravno da ću se javiti.
itpoint.rs

joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 04 Mar 2012, 19:14

Ovo drugo uputstvo je u stvari prvo uputstvo :)

Ali fakta će morati da postoji neko treće uputstvo :)

Vlado, ovo što si ti napisao mi je stvarno velika pomoć. Odličan si kritičar, sve što si rekao ima smisla.


Mala pojašnjenja:

- Komponenta može biti samo jedna. Kada je dodeliš (štrikliraš onu kućicu kod imena diva) to je komponenta. Ukoliko želiš da neki drugi div bude komponenta, jednostavno njega štrikliraš i prvi div PRESTAJE da bude komponenta a ovaj novi postaje komponenta).

-podrška za providne PNG fajlove postoji i radi bez problema.

-Efekti za rad sa slikama će biti integrisani ali ne u ovoj verziji (to je već druga priča i praktično će biti neka vrsta photoshopa unutar opcija za editovanje slika)

-Flesh nisam siguran da će biti. Možda ako puno ljudi bude tražilo :)

-Biće windows like ali opet u sledećoj verziji

-Uputstvo je rak rana i to je zato što treba puno stvari uraditi svaki dan a onda ne uradimo najbalniji posao kako valja. Popravićemo to.

- Nisam shvatio ovo za meni. To što tražiš na neki način već postoji. Kada selektuješ objekat (desno dugme), možeš da radiš samo one operacije koji su ti dostupne, a to se menja prema objektu koji si selektovao. Valjda sam ovo dobro objasnio.

- Licenca radi kao i za sve komercijalne programe. Kupiš verziju koja je trenutno aktuelna. Updejti su besplatni dok god radimo na toj verziji. Kada se sve slegne i verzija radi dobro i ima sve što je planirano, mi pravimo novu verziju (ukoliko se ustanovi neki bug u staroj verziji to ispravljamo). Kada izdamo novu verziju, prekidamo razvoj stare i ponavlja se postupak za novu verziju. Kupci stare verzije imaju popust za kupovinu nove verzije.

-affiliate mi je preskup u ovom trenutku da ide preko nekog sistema. Interni dogovori su mogući. Možemo da pričamo o tome.

- Ne znam šta su to magazin templejti. Pojasni mi. Ako je ono što ja mislim moguće je da mi to već imamo.

Vlado, moram još jednom da ti se zahvalim na svim ovim informacijama. Svako dobro!

joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 04 Mar 2012, 19:17

Vlado, još jedna stvar. Kliknuo sam na link u tvom potpisu.

Nemoj pogrešno da me shvatiš, jer znam da to nije nikakvo merilo, ali šablon iz tog sajta sa Maestrom se napravi od početka do kraja za manje od 5 minuta. Opet ponavljam znam da to nije merilo ali pokazuje da program ima veliku moć...

Mislim da bi mogli da se malo porukamo u PM modu :)

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od vladared » 04 Mar 2012, 20:42

Meni kada sam pominjao, mislio sam baš klasiku meni (File, Edit, View, Images..) ili ribon meni kao što je u većini aplikacija. No ja sam ovde jedini koji nešto priča, možda moj pogled nije ispravan ( o ovome možemo i naknadno razjasniti na šta sam tačno mislio).
Standardni template za word press nudi mogućnost stranica, od kojih je jedna dinamička, a ostale su više-manje statične. Magazin template ti nudi da faktički kategorije ti postanu stranice, samim tim dobijaš koliko kategorija toliko dinamičkih stranica, a recimo u headeru ili sajd meniju ostaviš prostor za klasične menije... Evo npr sajt xbrlblog koji je jedan klasičan primer (komercijalnog) wordpress magazin templatea.
itpoint.rs

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od vladared » 04 Mar 2012, 20:52

e da... i kada sam pominjao komponentu, nije problem (video sam odmah da se automatski selektuje drugi), ali možda kao poruka tipa "e, pošto je već bio definisan ponovnom selekcijom onaj od ranije to više ne može biti, da li ste sigurni da želite da nastavite ovu operaciju?"... Čisto da čovek zna da je uradio nešto što možda ne bi trebao da radi... No to je samo neko moje iskustvo, da za neke stvari je možda potrebna poruka greške...
itpoint.rs

joes021
Postovi: 11
Pridružio se: 09 Feb 2012, 02:22
Skype: joes021
Youtube: MAESTROCTD
Lokacija: Novi Sad, Srbija

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od joes021 » 06 Mar 2012, 15:50

Juče je kod mene bio VladaRed.

Lepo smo se družili. Vlada svašta zna i napravili i već smo napravili saradnju. Vladino znanje i iskustvo će mi pomoći u promovisanju mog programa.

Što se mene tiče ovaj forum mi je već pomogao jako puno a nadam se da ću uspostaviti kontakte i sa drugim ljudima.

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: MAESTRO - Creative Template Designer

Post od Тон-мајстор » 06 Mar 2012, 18:09

:loveisintheaer:
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Odgovori

Povratak na “Promocija Vaših radova”