Ораси у САД постали илегалан лек

Računari i njihov uticaj na naš (ne)zdrav život, borba protiv stresa, kućna medicina...

Moderator: Тон-мајстор

Odgovori
Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Ораси у САД постали илегалан лек

Post od Тон-мајстор » 28 Apr 2013, 10:23

Изгледа да бирократској тиранији у Америци заиста нема краја. Упркос 35 рецензија објављених радова који показују да ораси побољшавају васкуларно здравље и функције срца ФДА одбија да да сагласност за слободну продају ораха.
ФДА даље каже да фирма Diamond Food не може продавати своје производе од ораха јер је фалсификовала робну марку (мисли се на орахе) а тумачења особина лековитих својстава ораха могу бити штетна јер их нису дали лекари.

Истина је да фармацеутска индустрија, мултинационалне корпорације и државни службеници имају очигледне финансијске везе.

Овај пут се кровна америчка агенција за храну и лекове ФДА (Food and Drug Administration) показала у најгорем светлу. Као одговор на тврдње компаније Diamond Food како су ораси здрава намирница која позитивно делује на здравље, ФДА је послала истој компанији писмо у којему је упозорила Diamond Food да нису у праву.

По закључку ФДА, ораси Diamond Food садрже Омегу-3 што њихове орахе чини „илегалним леком или дрогом.“ ФДА тврди како се овај „лек“ не може илегално продавати у САД-у ако немају легалну дозволу за апликацију лека.

Докази о благодати ораха се очигледно прво морају ауторизовати од стране ФДА пре него ли се те благодати могу представити тржишту. У писму које је ФДА послала Diamond Food стоји следеће:

„Ми смо закључили како је ваш производ од ораха промовисан за ствари које се користе као лекови јер су ти производи намењени превенцији, митигацији и третману болести.“

Али све то време ФДА задовољно допушта маркетинг узрочницима дијабетеса препуним хемикалијама као што су производи Аппле Јацк Фруит Лоопс житарица намењеним деци.

Не само то, за њих су бољи и здравији производи који узрокују опасне здравствене проблеме него ли здрави и природни производи који представљају део здраве прехране.

Акције које прави влада САД-а против здравих и природних производа су најблаже речено болесне, тврдити да су ораси или шипци (нар) лекови или дрога је у најмању руку лажна и погрешна тврдња.

Произвођачи јунк фоода или брзе нездраве хране имају велике лобисте у савезној влади који раде у њиховом интересу, а за то остварују огромну новчану корист.

Људи који користе такву нездраву храну имају свакакве нездраве реакције и здравствене компликације због којих морају потражити помоћ од фармацеутске индустрије.

Управо зато фармацеутска индустрија на све могуће начине покушава убацити њихове производе и решења за наше проблеме чија масовна реклама већ годинама ствара војску овисника о њиховим решењима проблема.

На тај начин се лекови представљају као једино могуће решење уместо да то буде здрава прехрана!

Што се владе тиче, људи уопште не морају здраво живети и јести јер би тако многи владини званичници остали без велике суме новца.

ФДА уопште не мари за најбоље и најздравије опције. То у најмању руку показује колико је влада полудела.
(Васељенска)
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Gruja
Српски селектор
Postovi: 2756
Pridružio se: 11 Feb 2010, 20:50
Lokacija: Novi Sad

Re: Ораси у САД постали илегалан лек

Post od Gruja » 28 Apr 2013, 17:57

Bezveze tekst. Toliko.
Amose je li to bio elektricitet?

Odgovori

Povratak na “Ergonomija, medicina i zdravlje”