Забрањене Новартисове вакцине

Računari i njihov uticaj na naš (ne)zdrav život, borba protiv stresa, kućna medicina...

Moderator: Тон-мајстор

Odgovori
Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Забрањене Новартисове вакцине

Post od Тон-мајстор » 28 Okt 2012, 10:35

Министарство здравља Италије забранило је продају и кориштење четири четири вакцине против грипа швајцарске фармацеутске компаније Новартис.
Министарство је, због могућих нуспојава, препоручило грађанима да не купују или користе лекове "aggripal", "fluad", те верзије лека "influpozzi" до новог обавештења.

Италијанско Министарство здравља саопштило је да се забрана односи на на 487.738 доза вакцине. Истовремено је наглашено да нема опасности по оне који су те вакцине већ примили, преноси портал Индеx.хр.

Одлука је донесена након што је италијанска фармацеутска агенција одлучила да су потребни додатни тестови након симптома могућих нуспојава вакцине.

Из Новартиса је саопштено да сарађују са италијанским властима како би схватили разлоге који стоје иза те одлуке и додају да се привремена обустава продаје односи само на Италију.

Ерик Алтхоф, портпарол Новартиса, тврди да је та компанија дала италијанским властима податке који "потврђују квалитет, делотворност и сигурност вакцина".

Агенција Ројтерс да се одлука односи на вакцине које су произведене у Италији.

Светска здравствена организација је раније објавила да ће се овогодишњи вирус грипа знатније разликовати од вируса који су узроковали грип претходне три године, што значи мању отпорност.

Ово је нови ударац на углед Новартиса, који је у јануару морао привремено да затвори производне погоне у Линколну у америчкој држави Небраски, где је произвођен аналгетик "ексцедрин", гел "ламисил" за спортске повреде и "сентинел", производ за заштиту паса, подсећа Блумберг.
(Б52)


Не паничите, иако сте вакцинисани... сада је ионако готово. :besan: Бем ти Сунце лебово!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Gruja
Српски селектор
Postovi: 2758
Pridružio se: 11 Feb 2010, 20:50
Lokacija: Novi Sad

Re: Забрањене Новартисове вакцине

Post od Gruja » 28 Okt 2012, 14:52

To je jedna od najruznijih psovki. A dobro se ukorenila kod nas.
Amose je li to bio elektricitet?

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: Забрањене Новартисове вакцине

Post od Тон-мајстор » 01 Nov 2012, 10:34

Вакцине Уницефа и Била Гејтса убиле 2.249 беба у БиХ

Удружењу родитеља тешко болесне деце БиХ тврде да су на тек рођеним бебама тестиране непроверене вакцине које су узроковале смрт, а које је у ту земљу донео УНИЦЕФ, на предлог Светске здравствене организације и директора компаније „Мајкрософт“ Била Гејтса.
Активисткиња и председница Одбора Удружења родитеља тешко болесне деце Босне и Херцеговине Јагода Савић тврди да је у тој земљи 2.249 беба умрло, јер су на њима тестиране Новартисове вакцине против хепатитиса. У овоме су учествовали Светска здравствена организација, УНИЦЕФ и Бил Гејтс.

Ове информације узбуркале су јавност у Хрватској, јер је слична вакцина нуђена и тој држави, али тамо није прихваћена.

Савићева је за хрватски портал dnevno.hr рекла да су у БиХ, од увођења тзв. „Гави“ пројекта вакцинисања здравих новорођених беба против хепатитиса Б, за десет година умрло 2.249 беба старих до годину дана.

„Од тог броја 1.768 отпада на Федерацију БиХ, а 481 на Републику Српску и Дистрикт Брчко. Само 2002. године у Федерацији БиХ је умрло 245 живорођених беба, 2003. године умрле су 202 бебе, 2004. године умрло је 190 вакцинисаних беба, а и у годинама које су следиле умрло је подједнако много беба“, тврди ова активисткиња.

Она истиче да узроци смрти ових беба никада нису доказани, нити су били јасно наведени. Такође, у болничким формуларима нигде нису наведени подаци о вакцинисању беба.

„У Федерацији БиХ је посебно забрињавајући број од 71 умрле бебе којима је у пријавном листу узрок смрти означен као ‘ непознат или необјашњен’ . Осим тога, забрињавају и 42 случаја смрти узрокована проблемима са дисањем, јер су лекари до сада показали да ни у ком случају не желе да препознају пост вакцинацијску блокаду дисања која се зове епиглотитис. Једнако је забрињавајућа смрт 24 бебе које су умрле у прва 24 сата живота управо када примају вакцину против хепатитиса Б, а које би могле бити резултат небриге о прилагођеном календару вакцинисања за бебе рођене сa незрелом јетром“, наводи Савићева.

Како је Савићева објаснила, овај пројекат вакцинисања властима БиХ послао је УНИЦЕФ, а Министарство здравства није одбило тај пројекат јер нису препознали погрешан одабир циљане групе и пројект је почео.

„Елементи који потврђују неодговорност и недостатак професионалне савести СЗО, ГАВИ-а и УНИЦЕФ-а су тешке епидемиолошке грешке у концепцији пројекта: неалармантно стање на терену пре почетка вакцинисања, вакцина стара тек седам година пре употребе у БиХ, чињеница да хепатитис Б није обавезна дечја болест и нема епидемијски начин ширења, непознат статус мајке а вакцинише се њено тек рођено дете, вакцинисање супротно европској пракси, стручна сарадница без икаквог епидемиолошког искуства, поствакцинацијске компликације се не препознају и не бележе“, тврди Савићева.

Она тврди да је председник америчке компаније Мајкрософт Бил Гејтс промотер вакцинације новорођенчади против хепатитиса Б и главни донатор, који је до сада дао више од 1,5 милиона долара у ГАВИ Фонд.

„Гави фонд је део СЗО који ради хуманитарне пројекте вакцинисања деце у земљама трећег света на начин да фармацеутске индустрије донирају СЗО-у новац, након чега СЗО њихове вакцине прогласи погодним за УН-ове мисије, након чега се купују баш те вакцине. Укратко, ГАВИ фонд обрће новац и прави бизнис са вакцинама. УНИЦЕФ се појављује као посредник због правила које поставља Закон о спољној трговини, начину увоза и царињења роба хуманитарног порекла“, наводи она.

Такође, она тврди да је УНИЦЕФ створио својеврсну блокаду медија у БиХ.

„Из поузданог извора знамо да је УНИЦЕФ посетио готово сваку редакцију у БиХ и ‘објаснио’ како свако призивање протеклих догађаја утиче на садашњи пад одзива на вакцинисање. Страдала деца су од стране УНИЦЕФ-а отписана на врло нехуман начин, као да никад нису ни постојала. Редакције су прихватиле ово отписивање деце из само њима познатих ‘eтичких’ мотива“, закључила је Савићева.
Видео прилог у коме можете да чујете Била Гејтса где прича о вакцинама можете да погледате ОВДЕ:

http://video.vaseljenska.com/%D0%B1%D0% ... %B8%D0%BD/

(Васељенска)
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: Забрањене Новартисове вакцине

Post od Тон-мајстор » 28 Apr 2013, 09:50

САД тужиле страну фармацеутску кућу

Америчка влада поднела је други пут у року од три дана тужбу против швајцарске фармацеутске куће Новартис, због наводног потплаћивања лекара и фармацеута.
Тужба је уложена у окружном суду на Менхетну, у Њујорку, а слична тужба је два дана раније поднета у Источном Хановеру, у држави Њу Џерси, јавља агенција Франс прес.

Влада САД тужи компанију због сумње да је у периоду од 2001. до 2011. године кроз вишемилионске програме у доларским износима врбовала докторе који су били спремни да приме нелегалне накнаде како би подстицали пацијенте да користе лекове швајцарске компаније.

Швајцарска компанија је издвојила 65 милиона долара између јануара 2002. и новембра 2011. за 38.000 програма за предавања у вези са тим лековима.

У саопштење владе САД се наводи да је Новартис плаћао лекарима да држе предавања о неким лековима на догађајима који су били више као излети или неки изласци, укључујући одласке на пецање, посете луксузним ресторанима у којима је вечера по особи коштала и по 1042 долара.

Ти програми наводних предавања били су веома профитабилни у смислу додатних наруџби за те лекове, наводи се у саопштењу америчке владе.

Помоћник државног тужиоца рекао је да ови програми подмићивања не само да доводе у питање интегритет лекара и одлуке које они доносе, већ и повећавају трошкове здравственог осигурања за све.

Интерне анализе у Новартису показале су да су лекари који су учествовали у програмима повећали број издатих рецепата када их је компанија плаћала да говоре о неком леку.

Швајцарска компанија је, ипак, оспорила оптужбе америчке владе наводећи да ће чињенице које оповргавају тврдње из САД-а изнети на суду.
(Б52)


Па да ми неко после каже како је корупција у здравству и спрега са мегалоповима из фармацеутске индустрије искључиви специјалитет Срба и Србије. Две "уређене" земље, са строгим законима, па овако? Цццц...
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9279
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Забрањене Новартисове вакцине

Post od calexx » 28 Apr 2013, 12:55

Наши се уче, имају од кога. То су плитка размишљања, ми смо мали деца у сваком облику криминала, једино што они то боље прикривају а нико не сме да каже нешто јер су добро дреси.... дисциплиновани и заплашени. Оно што се код нас дешава, разни јавни наступи и самооптуживање на западу не пролази и онда многи имају утисак да тога нема и да је тамо мед и млеко ... а тамо је све што код нас виде па многоструко горе. Али запаковано у добру и сјајну амбалажу.
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Odgovori

Povratak na “Ergonomija, medicina i zdravlje”