Truju nas!

Računari i njihov uticaj na naš (ne)zdrav život, borba protiv stresa, kućna medicina...

Moderator: Тон-мајстор

Korisnikov avatar
MladenIsakovic
Redovan član
Postovi: 1058
Pridružio se: 21 Jun 2007, 00:05
Lokacija: Šabac
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od MladenIsakovic » 07 Nov 2009, 02:08

E kad je tako - podržaću oca u nameri da ove godine organizujemo svinjokolj u domaćoj radinosti :)
Ko prvi devojci, sam u nju upada

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od Тон-мајстор » 02 Apr 2012, 09:19

Подвала у хамбургеру

Две деценије је мало ко знао или марио што је млевено говеђе месо које се продаје у самопослугама и употребљава у ланцима брзе хране зачињено амонијаком стерилисаним отпацима

Slika
То у ствари није била тајна америчке „биф” индустрије, јер није ни могла да буде. Сви у том еснафу који годишње обрће преко 70 милијарди долара знали су за то, али није било пожељно да у то буду упућени и потрошачи.

А онда је рачунице, пред крај прошле године, покварио један Британац, међународна кулинарска звезда Џејми Оливер, који је у оквиру своје популарне ТВ емисије „Револуција прехране”, извео експеримент за који је користио машину за сушење веша, да би гледаоцима показао како и од чега се прави тајни адитив млевеној говедини која се купује у самопослугама и користи за хамбургере у ланцима „брзе хране” („Мекдоналдс”, „Бургер кинг”, „Тако бел” и други). То се нашло на „Јутјубу” и почеле су невоље (за „биф” индустрију).

Досолила је ТВ мрежа Еј-Би-Си, која је почетком марта емитовала своју истраживачку емисију о томе, дајући додатни публицитет том додатку чијем је имену кумовао један микробиолог у државној служби. То име не подстиче апетит, већ пре изазива „превртање желуца”: „ружичасти шлајм” („pink slime”).

Према налазима Еј-Би-Сија, тај додатак је у 70 одсто млевеног меса које се продаје у америчким самопослугама. Индустријско име му је „фино текстурисана говеђа кртина”, а скраћеница ЛФТБ.

Прави се од онога што од говечета преостане када се у кланици од њега одвоје месо, кожа, кости и изнутрице. Реч је углавном о везивном ткиву, са салом и траговима меса, дакле о отпацима који су се некад или бацали или користили за прављење хране за кућне љубимце, псе и мачке.

Смишљен је међутим процес да се и то искористи. У специјалним машинама то се загрева да би се одвојиле масноће, а онда се третира амонијаком (истим оним који је и састојак кућне хемије) да би се убиле бактерије: салмонела и ешерихија коли. Коначни производ је једна ружичаста маса у облику штапића која се замрзава и шаље пакерима меса да је помешају за млевеном говедином.

Од једног говечета се тако добије и до шест килограма „ружичастог шлајма”, што је, наравно, повећавало профит кланичара. Тај адитив се иначе производи у пет фабрика које запошљавају 5.000 радника.

У самопослугама и „Мекдоналдсима” муштерије нису знале да купују и једу и то. Прехрамбена индустрија је у Америци додуше строго регулисана, на паковањима свега што је за исхрану налазе се детаљни (по правилу веома дугачки) спискови адитива (ко то прочита по правилу изгуби апетит – јер не очекује толико додатака на рецимо печеном пилету или у кесици кикирија) – али је надлежна агенција, Администрација за лекове и храну (вероватно под притиском кланичког лобија), одлучила да, овај, пошто је „природан”, потиче од краве, не треба да се наводи.

У самопослугама смо, дошавши овамо, приметили додуше да је млевена говедина некако превише фина, али то смо приписивали усавршеној технологији обраде.

Ова подвала је, нарочито после њеног изношења у емисији Еј-Би-Сија почетком марта, изазвала велику узбуну међу потрошачима, чији је досадашњи учинак прилично импресиван. Три од пет фабрика „пинк шлајма” су затворене, велики ланци самопослуга један по један најављују престанак продаје таквог млевеног меса, а надлежни департмент је, после онлајн петиције која је сакупила 250.000 потписа, најавио да ће оно престати да се користи и у школским кантинама.

Предале су се и чувене хамбургернице: „Мекдоналдс” је објавио да више не користи „пинк слајм”, а његов пример следили су „Бургер кинг” и „Тако бел”.

Наведен је и пример Европе, где тако нешто није дозвољено, после искуства са „лудим кравама”.

Све ово је, очекивано, изазвало ванредно стање у кланичној индустрији која је тиме остала без добро разрађеног трика за повећавање зараде. Мобилисано је чак пет гувернера из држава које су главни произвођачи говедине: Тексаса, Канзаса, Небраске, Ајове и Колорада.

„То је неоправдано и незаслужено застрашивање”, изјавио је гувернер Ајове Тери Бренштад, који је, заједно са колегом из Тексаса Риком Перијем, донедавним претендентом за председничку номинацију, најавио да ће јавно јести пљескавице са прокаженим додатком, како би јавност уверио да је безбедан.

Потегнут је и политички осетљиви адут губитка радних места, као и упозорење да ће због тога млевена говедина да поскупи, што је створило деликатни сукоб интереса између грађанских новчаника и стомака.

Потрошачи су се међутим дигли на ноге и произвођачи имају веома мало изгледа да имиџ додатка, чије само име изазива гађење, на било који начин промене.

Америка иначе има национални прехрамбени проблем, упркос овдашњем обиљу хране. Готово сваки трећи становник је гојазан, што подразумева дијабетес и друге здравствене компликације. Пошто се овде веома мали проценат оброка припрема у кућама – углавном се користи индустријски припремљена храна – води се стална борба између заговорника здраве и превлађујуће „џанк” („ђубре”) исхране.

Генетски модификоване житарице овде су у слободном промету, а пораст гојазности је у позицију „државног непријатеља” ставио и један од овде најпопуларнијих оброка, пицу, која се, парадоксално, у складу са државним прописом, у школским кантинама сврстава у „поврће”.

Професор Марион Нестл, нутрициониста са Њујоршког универзитета, одобровољио је кланичну индустрију својом изјавом у једном телевизијском интервјуу да је „ружичасти шлајм” сасвим безбедан за јело, али ју је разочарао и дилемом да ли је „друштвено прихватљив”. „Људи обично не једу отпатке”, казао је.

Џералд Џиншејн, поменути микробиолог који је први „дунуо у пиштаљку”, био је недвосмислен: „То у сваком случају није свеже млевена говедина, то је само јефтина замена за њу. Заситиће вас, али вам неће баш пријати помисао шта сте управо прогутали.”
(Пољитика)
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od calexx » 02 Apr 2012, 10:42

Увек ћу да понављам свој први тест хране из мека, некада давно када је било мислим само два мека у Србији, одем у онај преко пута Москве, узмем једног бигмека па кренем са одмеравањем укуса. Прво сам пробео "месо" ... резултат ... морао сам да узмем пар залогаја (мада је толико отприлике и укупно) док нисам схватио да то нема укус. Тачније, има укус као рецимо дестилисана вода. Онда сам пробао остатак, земичку са качкаваљем, листом салате и осталим ... пун укус бигмека. Што би се рекло, то "месо" служи да изгледа да има меса. Онда сам сишао низ Балканску и узео једну љуту код Лесковчанина (не знам ко сада ту продаје, ово је било баш баш одавно) и у сласт појео. Мада није немогуће и да је код њега састав био и чуднији.
Иначе у касапницама не узимам млевено месо, још мање роштиљско. Тражим чисто месо па да ми самељу а успут видим да скидају те жиле и лоше делове и бацају на гомилу ... коју ће касније да употребе за оно млевено. Годинама купујем у истој касапници и за сада преживљавам.

Што се кафанског меса тиче, знам да они то купују, ако немају своје, али то већ не могу да променим. Баш бих могао ових дана да проверим раде ли кафане као и обично. ;)
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 02 Apr 2012, 10:52

Prvo pozdrav za kleku na Ubuntu-u ;)
E sad... Što se hrane tiče, opšte je poznato da je hrana sa kvalitetom izuzetno pala, prvenstveno što inspekcija ne radi svoj posao, ali i zbog drugih debila koji misle da je sve u brzom bogaćenju. Mada, ponekad mislim da tu ima i zle namere (nedostaje mi vaske sa teorijama zavere, ali jedna relativno nova teorija zavere tvrdi da su se moćnici dogovorili da spuste broj stanovnika na zemlji za čitavih 4,5 milijardi ljudi, što bi dovelo na 2,5 milijarde, šta više čuo sam i drastičniju vest čak na ispod 500 miliona ljudi. Jedan od načina kako će to da urade je i sistematskim trovanjem svega što ulazi u lanac ishrane, vode, lekova... Neće direktno, ali dovoljno je da proizvedu sterilitet kod dobrog dela ljudi i ete ga, za nekoliko generacija ćemo doći na taj nivo. Jeste da nisam pristalica teorija zavera, ali kada krenem da čitam ovakve članke...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od calexx » 02 Apr 2012, 10:59

Није Убунту него Убунтолики. Да си пазио, приметио би да ми је бар 90% порука са неког линукса који се углавном представљају као Убунту. Али о томе у другој теми. /офтопик
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 02 Apr 2012, 12:30

vladared napisao:Mada, ponekad mislim da tu ima i zle namere (nedostaje mi vaske sa teorijama zavere, ali jedna relativno nova teorija zavere tvrdi da su se moćnici dogovorili da spuste broj stanovnika na zemlji za čitavih 4,5 milijardi ljudi, što bi dovelo na 2,5 milijarde, šta više čuo sam i drastičniju vest čak na ispod 500 miliona ljudi. Jedan od načina kako će to da urade je i sistematskim trovanjem svega što ulazi u lanac ishrane, vode, lekova... Neće direktno, ali dovoljno je da proizvedu sterilitet kod dobrog dela ljudi i ete ga, za nekoliko generacija ćemo doći na taj nivo. Jeste da nisam pristalica teorija zavera, ali kada krenem da čitam ovakve članke...
Slabo to ima smisla, zbog čega bi uopšte neko hteo da "spusti broj" na ispod 500 miliona ljudi? Pa prvi bi ti neki "moćnici" osetili posledice, ne bi više imali radnika koji će da rade, ne bi bilo vojnika koji će da ratuju i najglavnija stvar, ne bi bilo potrošača za njihove proizvode. :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 02 Apr 2012, 15:36

Lakše je upravljati sa 500 miliona ljudi nego sa 7 milijardi. Hint, godišnji (tajni) sastanci 120 najmoćnijih ljudi na svetu na kome se dogovaraju šta će da rade...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 02 Apr 2012, 15:52

vladared napisao:Lakše je upravljati sa 500 miliona ljudi nego sa 7 milijardi. Hint, godišnji (tajni) sastanci 120 najmoćnijih ljudi na svetu na kome se dogovaraju šta će da rade...
Još lakše je upravljati sa 500 hiljada ljudi nego sa 500 miliona. Možda je to sledeći korak? :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 02 Apr 2012, 16:25

Treba im neko ko će da obrađuje zemlju, radi u fabrikama... Nekim njihovim računicama su došli do cifre od ispod 500 miliona ljudi. Za one koji nisu uspeli da pogode šta je u pitanju neka ukucaju u google -u bildeberg grupa pa će videti o čemu je tačno reč. Inače, ove cifre se pojavljuju dosta često, a nemojmo zaboraviti i druge teme koje govore o namernom trovanju hrane koje su i ovde bile u razmatranju i namerno vakcinisanje ljudi neproverenom vakcinom koja na sumnjiv način se pravi a sve zarad nekog gripa koji je višestruko manje smrtonostan od običnog gripa, o namernom guranju otpadnih supstanci industrije u pijaću vodu i da niko ne stavi znak upitnika na tome, o genetsko modifikovanoj hrani, gde ONI tvrde da je sve uredu, o raznim špecijama, lekovima koje ne deluju itd...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 02 Apr 2012, 19:14

Ispod 500 miliona ljudi, to je otprilike SAD + Meksiko, a ostatak Zemlje da bude prazan? :D Obaška to što se svetska populacija uvećala za milijardu u poslednjih 12 godina i što se predviđa još milijardu više za 12-15 godina, ko god smišlja te zavere izgleda da ne stoji najbolje sa činjenicama :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
MladenIsakovic
Redovan član
Postovi: 1058
Pridružio se: 21 Jun 2007, 00:05
Lokacija: Šabac
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od MladenIsakovic » 02 Apr 2012, 19:39

Па томе служе ратови за људска права, итд :mhm:
Ko prvi devojci, sam u nju upada

Korisnikov avatar
Gruja
Српски селектор
Postovi: 2757
Pridružio se: 11 Feb 2010, 20:50
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Gruja » 02 Apr 2012, 19:46

Danasnje najrazvijenije zemlje sveta jesu to upravo zahvaljujuci proizvodnji i trgovini oruzijem. Pa ko ce toga da se odrekne? Niki.
DakleM - Ljudi su se stolecima sami tamanili, u dovoljnoj meri da zemlja prezivi.

Negro, vi zaboraviste na nagli porast stepena automatizacije? MiCim pominjetu tu fabrike, proizvodnju i tako to...
A evo jedan fakat, zvanicni:
Svetski proizvodjac automobila - Ford - uspesno posluje i u vreme krize, ne otpustajuci visak radne snage. Ali i ne uposljavajuci nove.
Kako koji radnik stekne uslov za peMziju, tako se na njegovo mesto postavi automat ili kako neki kazu "vobot" - sa R.

Tako vam je to.
Kita pada, trava raste, gora zeleni...
Amose je li to bio elektricitet?

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 02 Apr 2012, 20:28

MladenIsakovic napisao:Па томе служе ратови за људска права, итд :mhm:
Ne samo ratovi. Recimo čuvena vakcina protiv svinjskog gripa. Niko ne priča da je ova vakcina razvijana na ćelijama raka (zvanično obrazloženje je da ništa nije toliko dobro u "razmnožavanju"). Zašto su vakcine do sada bile zabranjene za one koji su alergični na jaja? Zato što nema tehnike koja je u stanju 100% da istrani ćelije jaja i samim tim može da izazovu alergijsku reakciju na vakcinu. Hoće da kažu da se ćelije raka 100% uklanjaju? Zanimljivo...
U medicini, naročito zadnjih 30 godina se pojavljuju priče da se "random" u vakcine ubacuju jedinjenja koja izazivaju sterilnost.
Trovanje vode izaziva razne boleštine, sterilnost. Za boleštine su potrebni lekovi, koje su tako dozirani da samo oni koji imaju para mogu da prežive...
Kratko i jasno. Teorija zavere ide toliko daleko da svako ko se ne bude pokazao u narednim decenijama poslušan, dobar ili dovoljno bogat, je osuđen da li lično on ili i njegova budućnost na postepeno izumiranje. Nacija i religija ne postoji. Samo prosta teorija brojeva. Koliko god to grozno zvučilo, već je decenijama na delu i verujem da neće skoro prestati.
itpoint.rs

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 02 Apr 2012, 20:37

E da... I zašto se toliko pojavluje NWO i ujedinjena religija... Pa to je između ostalog nešto što bi u budućnosti trebalo da predstavlja vezivno tkivo, onih koji prežive. Zašto najčešće nastaju ratovi? Zbog toga što ima mnogo nacija i država. Pa NWO predviđa samo jednu vladu, koju će naravno sačinjavati ONI izabrani. Drugi razlog je religija. Ujedinjena crkva bi trebala da predstavlja odgovor na to. Postepeno će se nuditi dok narod ne prihvati te principe sam. Koliko god to delovalo neverovatno, ovi planovi se sprovode zadnjih 300 godina, nisu dizajnirani na kratke staze, šta više prilagođavaju se situaciji, bitna je samo novčana dobit i stvaranje atmosfere da uvek isti ljudi profitiraju. Gomila je primera koji govore u ovom prilogu, ali recimo gde je logično da deda bude osuđen kao "protivnik naroda" zbog saradnje sa nacistima, sin bude šef CIA, unuk Predsednik SAD, a bogme i praunuk? Pa valjda je logično ako je neko "protivnik naroda" da ne može tek tako da već sin bude na tako visokom nivou, a unuk već predsednik zemlje koju je deda izdao...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 02 Apr 2012, 21:08

Meni je uvek simpatično kako većina teorija zavera prkosi elementarnoj logici. :) Navodno smanjuju broj ljudi na svetu, a po svim mogućim pokazateljima populacija se uvećava, životni vek se produžava, čak i oni koji žive preko 100 godina nisu tolika retkost itd. Priča na jednu, a činjenice na drug stranu.

Onda je tu neka supertajna grupa, o kojoj se zna i kako se zove i ko su članovi i kad se sastaje, gde se sastaje, o čemu pričaju, šta sve planiraju i kako će to da ostvare - sve dostupno na internetu u dva klika. Šta bi tek bilo da nisu toliko tajni :D
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od Тон-мајстор » 02 Apr 2012, 22:09

vladared napisao:Recimo čuvena vakcina protiv svinjskog gripa. Niko ne priča da je ova vakcina razvijana na ćelijama raka (zvanično obrazloženje je da ništa nije toliko dobro u "razmnožavanju").
Па, причамо ми: viewtopic.php?f=83&t=6902 (у првом чланку) :loveisintheaer:
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 03 Apr 2012, 00:44

Miroslav Jeftić napisao:Meni je uvek simpatično kako većina teorija zavera prkosi elementarnoj logici. :) Navodno smanjuju broj ljudi na svetu, a po svim mogućim pokazateljima populacija se uvećava, životni vek se produžava, čak i oni koji žive preko 100 godina nisu tolika retkost itd. Priča na jednu, a činjenice na drug stranu.

Onda je tu neka supertajna grupa, o kojoj se zna i kako se zove i ko su članovi i kad se sastaje, gde se sastaje, o čemu pričaju, šta sve planiraju i kako će to da ostvare - sve dostupno na internetu u dva klika. Šta bi tek bilo da nisu toliko tajni :D
Zavisi kako posmatraš. Ovo je nešto što se sprovodi zadnjih nekoliko godina, a efekat se planira dugoročno. Ako sterilišeš populaciju npr 50% starosti od 20-40 godina, prave rezultate ćeš osetiti tek za nekih 20-40 godina. Druga stvar na koju ne obraćaš pažnju na razne anomalije koje su počele u zadnje vreme prečesto da se događaju (tipa već navedene hrane i vode gde svi recimo znamo da je bolje da se, npr., stoka hrani prirodnom hranom, a eto neko donosi "odredbe" gde je prirodna malte ne satanizovana hrana ili recimo SZO, usput koji je u njihovoj "vlasti, koji proglašava pandemiju nepostojećeg gripa, razna pojavljivanja novih bolesti za kojih se ispostavi da su laboratorijske..), konstantna priča plasirana putem medija (koje usput ti isti kontrolišu), kako je čovečanstvo na granici mogućnosti ishrane od planete zemlje. Konstantno izazivanje ratova (prema ovome što sam čuo i video, ako je istinito, u principu nema strana u ratu, oni su obe strane i na svojim stolovima odlučuju koja "strana" pobeđuje), koje bi moglo da dovede do namernog rata pojačanog inteziteta gde bi se jedan deo lako mogao "očistiti" i tome slično.
Jednostavno, to su ljudi bez morala, a mi smo za njih samo sredstvo za postizanje cilja, a to je njihov bolji, lakši i bogatiji život. Previše pokazatelja pokazuje u tom smeru, previše je nelogičnosti u zadnje vreme, sem ako se ne dovede u vezu jedna ovakva nad nacionalna organizacija koja generalno vuče konce kako hoće. Uzmi, obrni i okreni videćeš da u svim sferama, svim zanatima uvek dolaziš do iste skupine ljudi (kada bolje zagrebeš)... Volidu da ih zovu vladari iz senke, ali to je previše... Romantičan naziv?!? To je gomila kriminalaca za koje zakoni, moralana načela, ali i sve druge norme ne važe...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 03 Apr 2012, 01:39

Ne znam, u srednjem veku npr. stalno su bili neki ratovi, zapravo od Starog Rima pa do danas uvek neko ratuje, ne vidim u čemu je sad ovo doba specijalno u tom pogledu. :) Što se tiče pandemije, uvek bih radije imao lažnu, gde je ukupno umrlo 332 osobe za poslednjih 8 godina (ako ne laže Vikipedija), nego pravu, kao npr. 1918. godine gde je umrlo između 50 i 100 miliona, a 500 miliona bilo zaraženo.

Kako god, današnje vreme je očigledno neuporedivo bolje nego pre samo 100 godina, kad je sve bilo "prirodno", gde nije bilo uredbi, medija i kada je očekivani ljudski vek bio između 40 i 50 godina u najboljem slučaju. :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Truju nas!

Post od vladared » 03 Apr 2012, 06:41

@miroslav
mislim da ne kontaš ovo oko pandemije. Pandemija je bilo samo sredstvo gde bi naterali ljude na masovnu vakcinaciju nečim što je opet sredstvo za postizanje njihovog cilja. Daj Bože da su informacije pogrešne. Previše grozno zvuči da je neko spremna da pobije nekoliko milijardi ljudi samo da bi on živeo bolje.
Činjenica je da je životni vek duži, ali to je i njima potrebno. Ratovi, razni lekovi, hrana, to je nešto sa čime žele da uspostave kontrolu. Kao što sam rekao daj Bože da su informacije pogrešne.
Što se tiče ratova, nikada nije bilo lakše ubijati ljude. U Starom Rimu si trebao da imaš onu stvar da staneš na distancu nekome ko je očigledno snažniji i spretniji od tebe. Sada bilo kakav degenerik može da pritisne dugme i ubije milione ljudi, dovoljno je samo da ima razvijenu bazičnu motoriku.
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4706
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Truju nas!

Post od Miroslav Jeftić » 03 Apr 2012, 08:49

vladared napisao:Činjenica je da je životni vek duži, ali to je i njima potrebno. Ratovi, razni lekovi, hrana, to je nešto sa čime žele da uspostave kontrolu. Kao što sam rekao daj Bože da su informacije pogrešne.
Ovo nije baš logično - ako je životni vek duži, to je upravo u suprotnosti s njihovom navodnom agendom, jer mogli su jednostavno sve zadržati za sebe, a ostaviti nas "obične" da i dalje umiremo od istih od onih bolesti od kojih se umiralo pre samo 100 godina.
Inače, ko će im uopšte razvijati i praviti nove lekove, raditi u fabrikama, odnositi đubre i raditi milion drugih poslova kad na celoj Zemlji ostane šaka ljudi, neće roboti valjda? Sve to zvuči kao neki loš scenario za novi film o Džejms Bondu. :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Odgovori

Povratak na “Ergonomija, medicina i zdravlje”