Stranica 1 od 1

Постпејд и припејд

Poslato: 03 Avg 2019, 11:04
od calexx
Некада смо користили припејд, па прешли на постпејд јер је први био папрен а сада се појављују понуде које враћају припејд као паметан избор. Нарочито за оне који не користе мобилни уместо нормалног разговора и не умеју да попричају уживо него им је телефон срастао са главом. ;)

До скоро сам користио неке комбинације јер су имале мање минута према свима и много према мрежи па 2-3 такве картице покрију све. Онда су се појавили пакети са неограниченим минутима и порукама према свима и са осредњим интернетом. Сада видим неке нове понуде за нас који не користимо превише.

Ово ми је пало у очи појавом Змај пакета код мтс-а. Он јесте постпејд али нема уговорну обавезу па не мора да се везује. Може и са УО на две године по већој цени и уз куповину телефона, чак сам и то разматрао али сам укапирао да би ми то било само бацање пара, јесте да може да се узме солидан телефон на 24 рате али ми је ова Нокија 6 сасвим довољна.

Змај нуди по 200 минута и порука (све је према свима, не помиње се нешто у мрежи) и 10 гига интернета, нуди и 10 гига за YouTube и Twitch (шта год да је ово друго) мада то мене не занима. Прегледом листинга сада јединог броја који користим (остали су прешли на припејд или их и не користим) видим да је мени довољно тих 200 минута и нарочито 10 гига интернета.

Крајем месеца ми истичу сви мобилни уговори па сам размишљао да наставим Оморику 1 за 1.499 месечно и са неограниченим позивима/порукама али ми делује да је безвезно да плаћам неограничено и трошим мало. Плус што је Змај без УО 999 месечно па у сваком тренутку могу да променим.

Додатак, од пре неки дан и Вип нуди солидан припејд. Неки Зззупер пакет, средња опција је 300 динара који трају 30 дана а добије се 100 минута или порука према свима и 2 гига саобраћаја. Ово је варијанта која је некако слична Змају али за оне који још мање троше. Мени делује као допуна за случај да оних 200 минута не буде довољно. А све заједно је опет мање од 1.499 и нема никакву обавезу на дужи рок. Узећу за почетак оба па ако потрошим више од 200 минута на разговоре (а тешко) онда ћу следећег месеца да поновим а ако не, онда следећег месеца само Змај.

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 14 Avg 2019, 13:15
od Gruja
Ta mts Zmaj tarifa deluje kao pandan nekih Vip tarifa (vidjao reklame) za tinejdzere.
Realno njima ne treba nista sem interneta, jos ako su YT i socijalne mreze sa bar 10GB ili bez limita - super.

Licno imam neku staru Telenor Prenesi tarifu, dok su cene jos bile normalne. Malo trosim a necu da se baci ;)

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 14 Avg 2019, 20:22
od calexx
Па ја сам замало тинејџер па ће да ми буде довољно. ;) Једноставно, немам одавно потребу да некога зовем а ако то и урадим, онда је само да се договорим где идемо на њопи или роштиљ. Проучио сам листинг и видео да сам трошио по око 50 минута у мрежи и ван мреже и написао укупно 15 смс. Две од три картице и не користим, једна је већ одјављена а друга иако се не троши, сабира паре па није бацање. За 2-3 недеље и оне истичу, реално бих и могао да прихватим понуду коју сам добио од њих, поменута Оморика 1 за 1.199 (уместо 1.499 колико је редовно са попустом) али постоји детаљ због кога то не могу да урадим а после више неће да буде та понуда. Зато је у игри Змај без УО и Зззупер као евентуални додатак док не укапирам шта је боље од тога ... мада свакако морам да трошим Змаја неко време.

Евентуална опција је узимање телефона али онда иде Змај по 1.499 на две године а нисам сигуран да ми је телефон потребан. Један од њих је Xiaomi Redmi Note 7 или тако некако, коштао би ме 24*1.075 више у односу на 999 за Змаја без УО што не делује превише иако сам телефон може да се нађе за мање пара али одједном.
Једини разлог је да буде мало бољи телефон (64/4 меморија, 48Mpx камера и сличне ситнице) али ... а шта ће ми то?? Плус чујем да има неке бубе а ова Нокија ради без грешке ... једино да могу да се хвалим, што ми баш и није омиљен спорт. ;)

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 16 Avg 2019, 14:34
od Gruja
Nokia 6 bi?

Negro, jel neko koristi ove alternativne prepaid brojeve (Maxi, Alo...) ?
https://www.maxi.rs/stajemaximobile
Imam Maxi u komsiluku, cesto sam tamo a na svakih 500+ dinara racuna se dobija kredit za mobilni. Za tu njihovu mrezu.

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 16 Avg 2019, 18:01
od calexx
Јесте Нокиа 6, за мене довољно добар телефон. Па и њега сам узео из пар разлога, до тада сам имао један windows телефон и један са андроидом 2.3 а то скоро да није употребљиво. Није било неколико апликација које су ми баш потребне па сам морао нешто да узмем. Овај xiaomi redmi note 7 има мало већи екран (мени небитно) па боље процесоре и више меморије (небитно) и бољу камеру ... и тако неки детаљи који ми ама баш ништа не значе. А чуо сам да уме да забрља, рекламе су свуда завучене и на крају сам укапирао да једино што бих могао да радим са њим је да се хвалим да је мој већи и да то плаћам црвену месечно.

Не користим те специјалне, кажу да је глобалтел занимљив јер је нешто друго у питању али ме мрзи да га проучим. Узећу Змајчека јер морам да потрошим "уштеђевину" која се сабрала а можда би ми и Зззупер завршавао посао колико мало трошим. У сваком случају нећу више да имам рачуне од неколико кила пара, плафон може да буде чрвена месечно.

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 29 Avg 2019, 20:18
od calexx
Све у свему, управо сам угасио и последњи постпејд, остаје једна КТ2000 која траје до среде па и то гасим. Пријавио сам пребацивање једног 063 броја у вип на ззззз припејд па ћу да проверим да ли ми је то довољно. На овом последњем постпејду сам августа потрошио 50+20 минута и до двадесет смс, ваљда ми онда није потребан нео пакет. А паре јесу. ;)

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 03 Sep 2019, 17:55
od blackbeast
Pa ti brojeva imas k'o i linux instalacija... Mali milion. Da ti ne svercujes Sirijce preko granice, pa ti treba sto brojeva? ;)

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 03 Sep 2019, 23:13
od calexx
Па имам припејд бројеве јер су некад уз сваки уговор или кад је лепо време уваљивали по неку картицу а ја их користио за неке мутне радње.

Тренутно имам једну КТ2000 чија УО истиче сутра али пошто је наплаћен септембар, не гасим је до краја месеца. Немам ниједан постпејд број.

Данас сам добио СМС да Теленор није прихватио пренос броја у Вип. После су ме из Випа обавестили да је њима стигло објашњење да су пин и пук неисправни. А нико ме није ни питао за њих. Сутра идем код оба да видим како то објашњавају. Иначе су ми у Випу дали картицу са динар кредита и са бонусом као што је онај зззз 300 тј имам 100 минута према свима и 2 гига на месец дана. Динар нису наплатили па ћу таман да проценим да ли ми је то довољно, мада ће ипак да сачека пренос броја.

Сутра идем и у мтс да узмем једног змајчека без УО док не пребацим сав кредит који имам на оним припејд картицама на једну. Не би ми можда ни био потребан али морам некако да потрошим те кредите који су се скупили.

Једино могуће одступање ће да буде ако ипак одлучим да узмем телефон, мада не знам шта ће ми.

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 09 Sep 2019, 14:22
od Gruja
Sad ide reklama za Telenor, paket Go Data - 999din
10 GB+10 GB za 1 aplikaciju po izboru
200 minuta ka svima
5000 minuta u mreži
neograničeni SMS

ima i GoData+

Re: Постпејд и припејд

Poslato: 09 Sep 2019, 15:13
od calexx
Трећи сличан, прво је била интарифа код випа па змај код мтс-а и на крају ово.

Интарифа има 300 минута ка свима, 10 гига интернета и неке додатне услуге типа неограничен чет у неким апликацијама.
Змај нуди 200 минта ка свима, 200 порука, 10 гига интернета плус 10 гига за пар апликација.

Теленор понуда мора УО на две године, ови претходни могу и без тога. Сви по 999.

Мени је довољно можда и 100 минута и 50 порука, на интернет сам навикао али не прелазим 3-4 гига, помињане апликације и не користим.

Узео сам Змаја пре неки дан, не разматрам остале због поменутог кредита који иде у аванс. Да није тога, можда би ми и ззззз са 100 минута/порука, неограниченим вип позивима и 2 гига интернета било довољно, овако морам да изгурам змајчека док има аванса. Тачније, зззз би свакако био бољи избор јер три месечна плана по 300 и даље коштају мање од поменутих а у збиру нуде 300м/смс, 6 гига интернета и неограничене вип минуте.