"Сложна браћа!"

Pokušaj razumevanja misterija, egzistencije i stvarnosti...
Odgovori
Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

"Сложна браћа!"

Post od Тон-мајстор » 19 Jul 2010, 10:04

Докле год људи могу овако да седну и попричају, има наде за Србију. Уосталом, нејчешће се мрзе они који се не уопште не познају.

Свеједно, неолиберали (модерни комунисти) су опоганили све друштвене односе, па и овај. Чега год да се дотакну, ускоро се претвори у тумор, расте и пукне!

Ова двојица уливају мало наде...


"Prvi peder Srbije" i lider desničarskog pokreta posle pića u kafiću zaključili da se u mnogo čemu slažu!

"Političari su marionete i, ako treba, u stanju su biti veći nacionalisti od nas i veći pederi od pedera", Vacić
" Joj, al' me nervira što počinjemo da se slažemo!", Azdejković

U levom uglu Predrag Azdejković, deklarisani homoseksualac i, kako sam kaže, "prvi peder Srbije". U desnom uglu Miša Vacić, portparol nacionalističkog "Pokreta 1389", koji je odležao 30 dana zbog širenja mržnje prema LGBT osobama.
Mada izgleda kao uvod u boks meč, predstavnici "dve Srbije", uprkos nepremostivim razlikama, na inicijativu "Alo!" popili su piće u jednom novobeogradskom kafiću. Razgovor je počeo u zategnutoj atmosferi - Azdejković je Vaciću pružio ruku, a ovaj je ustuknuo dva koraka unazad. Nije bilo direktnih pogleda oči u oči, ali se atmosfera vremenom otkravila, pa su jedan drugom otkrili i s kim bi rado uskočili u krevet.

ALO!: Kakav je osećaj sedeti za istim stolom s nekim ko vam je apsolutna suprotnost?
Azdejković: Meni to nije problem, stalno sam s ljudima s kojima ne delim ništa slično, ali u principu živimo u istoj zemlji i viđamo se što preko medija, što lično. Nemam problem s tim sve dok smo, bez obzira na razlike, u nekim civilizovanim okvirima.
Vacić: Ja sam uvek za dijalog, naročito s neistomišljenicima. Onda ima o čemu i da se razgovara.
"Alo!": Prva tema koje smo se dotakli jeste glavna tačka sporenja - "Povorka ponosa".
Vacić: Jednostavno, smatramo pedersku paradu kao jedan od uslova za ponižavanje srpskog naroda od strane EU. A i zato što strani ambasadori, kada razgovaraju sa domaćim političarima, imaju četiri uslova, među kojima je i taj da država prihvati da se održi gej parada. Nama smetaju i srebrenički genocid i nezavisno Kosovo, protivimo se pokoravanju Srbije, a parada je segment tog delovanja, koje NATO i EU moćnici pokušavaju da učine Srbiji. Ne izdvajamo pitanje parade od drugih nacionalnih pitanja.
Azdejković: Ovo će da bude šokantno, ali ja se s tim slažem! (Vacić ga gleda zabezeknuto, op. aut.). Mi ćemo paradu imati zato što se vrši pritisak iz EU, zato što ambasadori sede ovima na glavi. Nervira me to što sva ljudska prava, koja negde postoje u Srbiji, dobili smo zato što je neko iz EU uzeo bič i "pljuuus, mora to!" I Zakon protiv diskriminacije smo dobili zbog "belog šengena"... Ovde nije iskrena ideja ljudskih prava i ravnopravnosti, već se sve koristi za trgovinu sa EU.
Vacić: Tu se slažemo, ali ste za to krivi vi i ljudi s kojima ste se okružili, kao što su "Žene u crnom", pa vaše kampanje - "Patrijarh Pavle se oblači u žensko" , "Sveti Sava je trandža", "Kosovo je sused Srbije"... Sve pederske kampanje su bile protiv Srbije. Običan narod vas doživljava kao otelotvorenje NATO bombardovanja, sankcija iz devedesetih, priznavanja lažne nezavisnosti Kosova...
"Alo!": Da li se LGBT osobama u Srbiji priznaju ljudska prava?
Vacić: Apsolutno! Mi nemamo šerijatske milicije koje legitimišu ljude da li su dva drugara par, samo drugari ili nešto treće... Ali gej parada nije stvar ljudskih prava, već politička manifestacija. To je ono čemu se mi protivimo, samom motivu održavanja gej parade, a ne postojanju pedera u Srbiji, oni su uvek postojali i uvek će ih biti, kao što postoje plavi, crni i debeli ljudi, oni koji imaju rak ili su snažni i sportske građe.
Azdejković: Nisam neki poseban ljubitelj "Povorke ponosa", jer suviše se energije troši za nešto što traje samo sat vremena. Ali pitanje ljudskih prava jeste političko pitanje! "Parada" jeste politika, čim se nešto zahteva od države, ali sada se više zahteva od društva. Glavni fokus je na nasilju koje trpi LGBT populacija.
Vacić: Naš konsenzus je da povorke nikada neće biti! Pederi svoja prava mogu da ostvare i bez toga. Oni u Beogradu imaju više prava nego Srbi na Kosovu, u Podrinju i Crnoj Gori. Uopšte ne vidim ugroženost pederske populacije.
Azdejković: Ima ta priča, prema kojoj je deset odsto stanovništva gej, što mu dođe oko pola miliona, ali od toga je 99,9 odsto skriveno. Niko za to ne zna, a kada živiš život koji je 20 godina skrivanje, vremenom odlepiš, jer imaš paralelne realnosti. Noću preko neta juriš frajere, a danju si mačo. Uvek može da se priča o odgovornosti gejeva za to, a to bi se promenilo kada bi izašlo pola miliona ljudi...
Vacić: Onda bi izbio građanski rat!
Azdejković: Pa mi smo Srbi tolerantni... A i to je jednom godišnje...
Vacić: Zamisli da pustiš ubicu da jednom godišnje nekog ubije?!
Azdejković: Pa mi nismo ubice!
Vacić: To je isto stvar psihičkog poriva... Dakle, on ima potrebu... On nije prvi homoseksualac (pokazuje na Azdejkovića, op. aut) s kojim razgovaram. Nije gubavac, pa da mu ispadaju delovi tela, to je interna psihička, otkud znam koja vrsta bolesti... Postoje udžbenici medicine od pre 20 godina, gde su najznamenitiji profesori to definisali kao bolest. To što danas svetska i srpska lekarska organizacija kažu da nije bolest, tim pre znači da jeste, pošto su oni pod upravom novog svetskog poretka.
Azdejković: Ja ne ulazim u lekarske odluke... Ali nije!
Vacić: I da jeste, nema veze! I kijavica je bolest, i kuga, i ovaj naš drugar, što je sada u zatvoru zbog Srebrenice, ima bolest zglobova... Nije problem ako je čovek bolestan, svi smo valjda od nečega bolovali!? Problem je u toj želji za prekomernim javnim isticanjem...
Azdejković: Ajmo ovako... Svake godine ispred Skupštine grada imamo grupno venčanje, gde je heteroparada...
Vacić: Nije to heteroparada...
Azdejković: To je primer društvene prihvatljivosti.
Vacić: Ne, to je primer unapređivanja zajednice, a jedan od primera toga je reprodukcija. A homoseksualci nisu reproduktivni...
Azdejković: Lezbijke jesu! (smeh)
Vacić: Kako?! (šokirano) Lezbijka s lezbijkom...?
Azdejković: Ajde da učimo kako se jajne ćelije...
Vacić: Ali ako popularišeš nešto tako, to nije dobro. Ja nemam problem s njihovim postojanjem. Neka postoje! Neka ih ima pola miliona, pet miliona! Ali neka nam to ne naturaju kao ono što treba da bude društveni uzor!
Azdejković: Razumem taj strah većine da, kad mi budemo izašli, neko će to da vidi, pa će moda ili šta već da učini da svi to rade. Ali to tako ne funkcioniše! Moj cilj nije nametanje seksualnog opredeljenja drugim ljudima.
Vacić: Onda treba da se bavite internom edukacijom svojih... hmmm... "drugara", a ne nas da maltretirate. Vas mogu da progone neke ekstremne grupe, koje su vrlo marginalne, i tu ne svrstavam "1389", jer vas mi ne progonimo, već smo politički protiv gej parade. Mi nikada nismo napali nekog pedera. A progoni nas sistem, novinari koji su na platnom spisku stranih država i njihovih korporacija... Veća prava od nas imaju oni iz Bošnjačkog nacionalnog veća, koje maltretira onog "vašeg" ministra Čiplića. Cela politička scena u Srbiji je marionetska. Samo su na plakatima za Kosovo, a tamo ih nigde nema. "A sada valja podržati gej paradu. Pa ćemo to da uradimo..." Ako treba, biće veći nacionalisti i pederi nego što smo mi nacionalisti, a vi pederi!
Azdejković: Joj, al' me nervira što počinjemo da se slažemo! (Vacić se smeje) Političari su... džukele!
Vacić: Tu se slažemo potpuno!
Azdejković: Ove godine svi podržavaju gej pradu, a prošle nisu... Šta se promenilo? Ja to uvek gledam kroz novac, a sada širim, sve to rade zbog interesa.
Vacić: S kim si takav si, a pošto sami birate takvo društvo - LDP, "Žene u crnom "i ostale gluposti - kao na protestu za Dan antifašizma kada su "Žene u crnom" vikale "svi smo mi pederi i lezbijke", "svi smo mi Romi i Romkinje"... Pa onda snime transparent gde piše "Mladića u Hag"! Kakve veze ima Mladić s pederima i Ciganima?!
Azdejković: Ima veze sa fašizmom...
Vacić: Ima, kao najveći borac protiv fašizma u poslednjih 20 godina! Ubijao je ustaše u Herceg-Bosni i vehabije i islamske fanatike u ostatku Bosne.
"Alo!": Zamisli da sada gejevi dođu kod "1389" i kažu: "Odričemo se 'Žena u crnom' i LDP-a, hoćete li sad vi nas da podržite?"
Vacić: Mi se ne slažemo s tim da oni uopšte izađu, ali ne bi imali ništa protiv ako bi pederske organizacije radile kampanju protiv EU. Neka rade kampanju "Istina za Srebrenicu", jer verovatno među 3.600 Srba tamo ubijenih bio je i neki peder! Nemoguće da su podrinjski Srbi samo heteroseksualni! Neka kažu da je Srebrenica najveća laž i obmana posle Drugog svetskog rata. Ako je srpski peder, treba da brani srpski interes!
Azdejković: Postoje različite definicije srpskog interesa. To je tvoja. Ja imam "mali" problem sa zločinima. Smatram da sve koje je počinila srpska strana treba osuditi, ali me nervira odnos tamošnjih NVO prema zločinima koji su počinjeni s njihove strane... Tu je tišina!
Vacić: Tačno!
Azdejković: Ako imamo takvu situaciju, onda mi je jasno zašto je njima heroj Naser Orić, a vama Ratko Mladić. Mi se tu nalazimo negde u sredini - u sranju!
Vacić: Orić ne može da se poredi s Mladićem...
Azdejković: Da, Mladić je ubio više ljudi... (Vacić se ironično smeje)
"Alo!": Mišo, kako zamišljaš "Povorku"?
Vacić: Ne zamišljam je jer je neće biti. Koga interesuje neka ukuca na internetu, pa će videti...


"Da te pitam..."

Vacić: Da te nešto pitam - da li si prvo peder ili Srbin?
Azdejković: Peder!
Vacić: To je, znači, politika! To je ono što je osnovni kamen spoticanja, da uopšte ikada bude gej parade u Srbiji...
Azdejković: Ja sam prvo peder samo zato što mi to ovde brane!
Vacić: Niko ti ne brani, ali se brani gej parada...
Azdejković: Čim me neko dirka zbog nečega, meni je taj identitet prvi. Kada odem u inostranstvo, ja sam prvo Srbin i ne dozvoljavam Nemcima i ostalim kolonijalnim silama da mi sole pamet! Ali to ovde nije situacija. Onaj identitet koji mi je ugrožen na prvom je mestu!


Šta ti se sviđa kod sagovornika?

Vacić: Smeo je da osudi političare koji ga podržavaju, jer je svestan zašto to rade. I ume malo da pljune taj Zapad, koji je isto njihova majka. Malo je samosvestan, a to je u današnje vreme, prema mišljenju srpskih nacionalista, osnova za normalan dalji razvoj svega - komunikacija, misli, ideja...
Azdejković: Sviđa mi se to što je u Srbiji potrebna velika hrabrost da sedneš i pričaš s pederom, a on je to uradio!


"Hoću da vodim ljubav sa svima vama"

Vacić: Bio sam 30 dana u zatvoru, a sada treba da mi sude zbog navodnih pretnji, iako su moje izjave gandijevske... Nikada nisam pozvao na nasilje. Samo kažem da parada nije u našoj tradiciji.
Azdejković: Iz toga se implicira nasilje...
Vacić: A kako se ne implicira da hoću da vodim ljubav sa svima vama?
Azdejković: Ako se kaže da "gej parade neće biti", tu se implicira nasilje...
Vacić: A kako se ne implicira da će možda svi pederi da se zaljube u mene i odlože paradu meni za ljubav?
Azdejković: Može da se proba... (opšti smeh)
"Alo!": Predraže, da li bi mogao da se zaljubiš u Mišu?
Azdejković: Ja se ne zaljubljujem fizički, ja se zaljubljujem u ovo. (Tupka se prstom po glavi)
Vacić: Možeš onda i u devojku da se zaljubiš, kada se zaljubljuješ u to...
"Alo!": Pod kojim uslovima bi ti, Mišo, spavao sa muškarcem?
Vacić: Ni pod kojim! Tri velike Srbije da mi daju, ne bih!
"Alo!": A da ti neko kaže da ćemo imati sve moguće naše teritorije... Vratićemo vam sve okupirane teritorije, ali da spavaš s Peđom?
Azdejković: Ti me proda ko kurvu od 50 evra, hahaha!
Vacić: I Holbruk je potpisao Karadžiću, pa ništa od toga! (smeh) Neka hvala!
"Alo!": A ti, Peđa, sa ženama?
Vacić: To mogu ja umesto njega! (smeh)
Azdejković: Ako su to Biljana Cincarević, Lena Bogdanović...
Vacić: Sve vaše junakinje, je*o te!
Azdejković: ... Olivera Zekić, Maja Mrkalj... Onda može! One su stvarno ribetine!
(Ало)


Поздрав!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: "Složna braća!"

Post od Тон-мајстор » 21 Jul 2010, 21:28

Следи логичан наставак:

Miša Vacić i Predrag Azdejković sabrali utiske sa duela

Ne ljubimo se ko Tadić i Dačić!!!

Dan posle istorijskog susreta najpoznatijeg domaćeg gej aktiviste Predraga Azdejkovića i lidera nacionalnog „Pokreta 1389“ Miše Vacića, koji je „Alo!“ organizovao, ljuti protivnici sabrali su utiske.
Dok je Vacić svojom pojavom „izneverio očekivanja“ Azdejkovića, Vacić kaže da je na sve bio pripremljen, ali i otkriva zašto svom oponentu nije pružio ruku.
Predsednik Gej-lezbijskog info centra kaže za „Alo!“ da je izuzetno zadovoljan ne samo tekstom, već i susretom s Vacićem, kao i reakcijama na koje je naišao.
- Vacića sam pre ovog razgovora zamišljao sa rogovima, kako ubija Murata. Ali eto, ispostavilo se da je drugačiji - rekao je kroz smeh Azdejković.

- Naravno, njegove političke ideje mi se nimalo ne sviđaju i smatram ih opasnim, ali ponavljam - najvažnije je da direktno razgovaramo o takvim stvarima i problemima - rekao je Azdejković.
- Iskreno sam zadovoljan kako je sve na kraju ispalo, a ono što mi je u svemu tome ubedljivo najvažnije jeste činjenica da treba da pričamo sa takozvanim neprijateljima. Nažalost, nevladin sektor u Srbiji ne radi, već samo očekuje da država non-stop reaguje, ili da čak ta druga strana nestane sama od sebe - zaključuje Azdejković.
Za razliku od Azdejkovićevih „izneverenih rogova“, Vaciću je pojava „najpoznatijeg srpskog pedera“ opravdala očekivanja.
- Upoznat sam s ljudima koje mogu da susretnem, pa sam unapred bio pripremljen - kaže Vacić i objašnjava zašto se nije rukovao sa svojim oponentom.
- Ne volim da se rukujem s pederima, to je moj politički stav, ništa lično. Time iskazujem svoj protest prema njihovoj prekomernoj javnoj upotrebi, jer se koriste od strane zapadnih sila za postizanje različitih ciljeva. Da su okolnosti drugačije... Ovako, ovo je moj revolt i nemam nameru da se s njima rukujem! To nije samo gest već i prijateljski pozdrav. Mi nismo ko Dačić i Tadić koji se stalno grle i ljube pred kamerama. Sam pristanak na razgovor je dovoljan signal. Mi smo se našli profesionalno da razmenimo stavove koji su dijametralno suprotni i to je sve. Šta je trebalo? Da se po‘vatamo tamo?! - kaže lider „Pokreta 1389“ i dodaje da su ovim istorijskim susretom očitali lekciju vladajućem sloju o tome kako se vodi dijalog, čak i sa neistomišljenicima.
- Pokazali smo da je suština u zajedničkom dijalogu i da treba da se čuju obe strane, a ne kao što se kod nas primenjuje princip političke represije. Dok jedna strana ne sasluša drugu, pa bilo da je reč o Srebrenici, Kosovu, pederima, neće biti normalnog društva. Ali zato treba imati veličinu kakvu mnogi u aktuelnom političkom establišmentu nemaju - zaključuje Vacić.
(Ало)


Пре ће да се сложе српски педери и стрејтери, него политичари.

Ако, и треба тако. :respekt

Поздрав!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: "Složna braća!"

Post od Тон-мајстор » 07 Dec 2011, 00:51

Британске паре само "геј френдли" земљама

Британски премијер Дејвид Камерон запретио је да ће Лондон ускратити помоћ владама земаља које још нису реформисале законе о забрани хомосексуалности.
"Они који примају помоћ Велике Британије треба да поштују људска права", поручио је Камерон.
Он је рекао да је ово питање покренуо са некима од афричких лидера који су присусвовали самиту Комонвелта у Перту у Аустралији, а да је и министар спољних послова Дејвид Хејг, који га је мењао у појединим деловима самита, са своје стране "применио притисак".

Реформа људских права у Комонвелту једно је од питања о коме шефови држава и влада земаља чланица нису успели да постигну договор на том скупу, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Укидање забране хомосексуалности била је једна од препорука интерног извештају о будућем значају Комонвелта.

Део буџетске подршке Малавију већ је суспендован због понашања те земље према правима хомосексуалаца. Сличне замерке изнете су и владама Уганде и Гане.

Од 54 чланице Комонвелта, 41 има законе којима се забрањује хомосексуалност. Многи од тих закона наслеђени су од Британске империје.

У Уганди је парламентарна дебата о нацрту закона против хомосексуалности проузроковала контроверзе 2009, а угандски борац за права геј популације Дејвид Кејто је почетком ове године претучен до смрти.

У Нигерији Сенат управо разматра нацрт закона којим се забрањују геј бракови, а предвиђене одредбе укључују казне за све који се појаве као сведоци или помажу у склапању таквих бракова.

Помоћ Британије треба да иде уз више услова, рекао је Камерон Би-Би-Сију, али је признао да земље не могу да се промене преко ноћи.

"Залажемо се да се ствари покрену и спремни смо да уложимо новац у оно у шта верујемо. Нажалост, не можете очекивати да се земље промене преко ноћи", рекао је он.

Претња британског премијера односи се, ипак, само на билатералну помоћ под ставком "општа подршка буџету" и, уколико буде спроведена, неће умањити укупан износ помоћи било којој од погођених земаља, навео је Би-Би-Си.
(ИН4С)


Поздрав!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: "Složna braća!"

Post od Тон-мајстор » 07 Dec 2011, 00:51

САД: Борба против страних влада које криминализују хомосексуалност


Администрација председника САД Барака Обаме објавила је данас меморандум о коришћењу америчке помоћи за промоцију права ЛГБТ особа у иностранству, укључујући и борбу против страних влада које покушавају да криминализују хомосексуалност.
Како је објављено на сајту Беле куће, Обама је у меморандуму издао налог америчким агенцијама које раде у иностранству да искористе ту помоћ да помогну гејевима и лезбијкама који се суочавају са угрожавањем људских права.

Он је, такође, наложио агенцијама САД да унапреде заштиту геј и лезбијских избеглица и азиланата.

"Дубоко сам забринут због насиља и дискриминације против ЛГБТ особа широм света, без обзира да ли се ради о усвајању закона који криминализују њихов статус, физичком нападању грађана само зато што се придружују мирним парадама поноса, или убијању мушкараца, жена и деце због њихове сексуалне оријентације", поручио је Обама у меморандуму.

Он је додао да је због свега наведеног рекао шефовима држава у УН да "ниједна земља не треба да угрожава права људи због тога кога воле, због чега свуда треба устати у одбрану права гејева и лезбијки".

Обама је указао да медјународни форуми и медјународне организације представљају кључно оруђе за промовисање поштовања људских права ЛГБТ особа и за привлачење глобалне пажње на њихове проблеме.

У меморандуму се наводи да његове одредбе треба да спроводе Стејт департмент, министарства финансија, одбране, правде, пољопривреде, трговине, здравства и унутрашње безбедности, потом Агенција САД за међународни развој (УСАИД), Корпорација за миленијумске изазове, Извозно-увозна банку и слиццне агенције које раде у иностранству.
(Бета)


Поздрав!
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

OnLine
Korisnikov avatar
blackbeast
dipl. ing, Kaboom, kaboom moderator
Postovi: 5150
Pridružio se: 20 Sep 2007, 21:39
Skype: blackbeast8
Lokacija: ...ni na nebu ni na zemlji...

Re: "Сложна браћа!"

Post od blackbeast » 07 Dec 2011, 08:07

Ovo sto cu okaciti nije na temu te slozne brace, nego slozne brace iz proteklog rata.
Pogledajte sta mi se sad prikazalo na fb, sa desne strane, medju sponzorisanim oglasima:


eRepublik - eBosna
erepublik.com Bosna je pod srpskom okupacijom. Bori se za svoju zemlju!
BEZ KOMENTARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s. majku im......
********
blackbeast
********
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
********

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: "Сложна браћа!"

Post od Тон-мајстор » 22 Feb 2012, 23:31

Сигурна кућа за "весељаке" у Нишу

Ниш планира изградњу сигурне куће која ће бити намењена ЛГБТ особама из Ниша и околних места који су све чешће жртве насиља.
Члан Градског већа Ниша Душица Давидовић за портал Јужна Србија овенила је да је Нишу потребно склониште за особе које су у конфликту са својом родитељима због своје сексуалне оријентације и родног идентитета.

Давидовић је напоменула да је на подручију Ниша и околних градова све више хомосексуалаца који су све чешће жртве насиља, они би се по отварању сигурне куће ту сместили, била би им обезбеђена бесплатна правна помоћ, као и едукација и преквалификација за потребе тржишта рада.

Ово ће бити прва кућа за припаднике ЛГБТ популације у Србији.

Чланица Градског већа потврдила је да је в.д. директор Сигурне куће у Нишу Слађана Живковић одбила да прими геј особу из Куршумлије, кога се након прзнања да је геј одрекла породица и родбина и који сада живи на улици.

"Прва регионална сигурна кућа за жене и децу жртве породичног насиља у Нишу подразумева смештај жена са децом. Према скупштинској одлуци и стату установе није предвиђен смештај хомосексуалаца", рекла је Давидовић.
(Вести)

:respekt


Ја идем у сасвим другу сигурну кућу у Ниш, тј. у неколико њих сигруних. Ову ћу да избегнем. А и не би ми дала жена да идем тамо. :lud:
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9129
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: "Сложна браћа!"

Post od calexx » 22 Feb 2012, 23:59

Знаш како, ако би баш желео да одеш, наћи ћемо начин да убедимо госпоју да те пусти. Не гарантујем да ће да те прими назад ... али можда упознаш нове пријатеље ... морао сам да напишем. ;)

Мало ми је промашена прича. У ове садашње сигурне куће (које су по мени велика срамота власти и закона овдашњег) иду особе које се плаше да их неко из фамилије не малтретира. Овде се ради о онима које избаце на улицу и одрекну их се. Зашто би била потребна сигурна кућа? Нека им обезбеде смештај, храну и дружење и решили су проблем. А могу да се друже ако им је баш стало.

Ама зар све мора овде да почиње? :plac: :plac: Шта смо згрешили??
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
dejankuki
Ozbiljan muzikant
Postovi: 1987
Pridružio se: 21 Jun 2007, 00:32
Skype: dejankuki
Lokacija: Knjazevac
Kontakt:

Re: "Сложна браћа!"

Post od dejankuki » 23 Feb 2012, 14:03

pa ocigledno je istocna srbija samo probni balon.. pa alo prodje, proslo je..

Korisnikov avatar
krstivoje
Dopisni član
Postovi: 264
Pridružio se: 27 Nov 2007, 15:40
Skype: sarloakrobata7
Lokacija: Niš
Kontakt:

Re: "Сложна браћа!"

Post od krstivoje » 24 Feb 2012, 09:46

Elem ,što reče ovaj Vacić.Nije problem u postojanju gej populacije,baš mene iskreno briga ko je sa kim u krevetu i šta radi, ne zavirujem pod tudje roletne, ali me nervira forsiranje te parade, nervirame društvo u koje su upali sa ovim LDP ( ispade , lezbejke-demokrate-pederi) i ostala NVO sranja. Nervira me bezobrazno ulaganje u taj deo našeg društva u vreme totalnog siromaštva ,kao što je promena pola o trošku države a sa druge strane bebe obolele od teških bolesti ne mogu da se leče o trošku države. Znači sve ovo govori o našem propalom društvu koje je trulo iznutra. Nikom ne smetaju pederi,ili bar većini....ljudima smeta to zamešateljstvo sa svačim što je protiv genoma Srbije.

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: "Сложна браћа!"

Post od Тон-мајстор » 23 Jul 2012, 08:33

Хрватски министар: Деца би била срећнија у геј браку него у дому

Хрватски министар бранитеља Фред Матић заложио се за право геј парова да усвајају децу. То је први пут да се један министар СДП-а врло јасно одредио према најспорнијем питању кад је реч о ЛГБТ популацијии у Хрватској, и то у тренутку кад се ради на закону који ће регулисати права истополних заједница, пише загребачки Јутарњи лист.
- Деци је потребна породица и мислим да би била срећнија да о њима брину две жене или, ако баш хоћете, два мушкарца хомосексуалца него да живе у дому. Можда би у почетку била шиканирана, али друштво треба мењати, а не посустати у еволуцији због неких десних, радикалних ставова - рекао је Матић у интервјуу "Слободној Далмацији".

- То је мој лични став, а не став Владе, јер службени став још нисмо дефинисали. Ја нисам никакав стручњак, али као човек сматрам да свима морамо осигурати исти ниво људских права, а посебно деци. А, понављам, за дете је увек боље да одраста у породици - рекао је министар Матић.

Очекује се да ће предлог Закона у процедуру хрватског Сабора стићи крајем ове године.
(Бљиц)
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Odgovori

Povratak na “Sociologija, filozofija i ostale društvene pojave”