Wordpress-optimizacija za mobilni uređaj

Razvoj Web aplikacija

Moderator: Stefan

Odgovori
Edwin
Dopisni član
Postovi: 442
Pridružio se: 22 Sep 2007, 13:27
Lokacija: Zenica

Wordpress-optimizacija za mobilni uređaj

Post od Edwin » 21 Avg 2014, 17:15

Pozdrav raja

Polako ulazim u vode Wordpress-a, nisam iskusan korisnik pa bi molio za pomoć. Naime radim jednu stranicu sa jednim amerikancem, čovjek me podučava i želi da zaradim nešto u životu.

On je kreirao sopstvenu temu koju primjenjuje za ovu stranicu. Na Home Page koristi se slider, gdje imam sliku na lijevoj strani i tekst na desnoj strani. Sve to normalno radi na 15" ekranu i sve se prikazuje kako treba, međutim na mobitelu 4" ili 4,5" taj prikaz nije moguc. Dakle ne vidi se uopšte ni slika ni tekst koja se nalazi na slideru. Je li ovo moguće riješit na neki način, ili je to do teme koju je on kreirao, dimenzije slike i sl..

Slider trenutno nije upotrijebljen na stranici ali svakako mozete vidjeti sta zelim reci. Na HOME stranici druga sekcija gdje su tri slike ce ciniti slider, gdje ce svaka slika i njen naslov ciniti jedan slajd, dakle ukupno 3 slajda.

Web adresa: http://gms.chrisnedza.com/
Hvala

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4233
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Wordpress-optimizacija za mobilni uređaj

Post od vladared » 21 Avg 2014, 18:08

U principu se to rešava preko same teme odnosno izmenama u samom css-u, ali može da pomogne nešto poput http://wordpress.org/plugins/wptouch/
itpoint.rs

Odgovori

Povratak na “Web development”