Concrete5 CMS

Razvoj Web aplikacija

Moderator: Stefan

Odgovori
Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4310
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Concrete5 CMS

Post od vladared » 12 Jan 2013, 21:23

Zbog nekih meni bitnih stvari, rešio sam da umesto "ručnog" pravljenja sajta se vratim na CMS. Do verzije 2.5 kada mi je sa upgradeom pukla, Joomla je bila glavna za OpenSolutions, tako da je bila veoma blizu da se vrati na isti (u verziji 3 koja je trenutno aktuelna). No, pre nego što donesem odluku rešio sam malo da pregledam šta ima novo u svetu CMSa. Joomla, Wordpress, Drupal je nešto što je standardno, ali nešto me je vuklo da pogledam da li ima nešto novo. I nisam se pokajao.
Slika
Pregledom raznih sajtova koji se bave "best" CMS rešenjem za 2012 godinu sam ustanovio da većina njih umesto standardne "joomle" ili "wordpressa" u zavisnosti ka čemu više naginje "best", je proglasilo jedano za mene novo CMS rešenje - Concrete5. Rešio da probam na svom testnom sajtu i odmah me je osvojio.
Concrete5 je CMS šire namene, poput recimo Joomle, tako da može da bude rešenje iz za obične sajtove i za blogove i za komercijalne sajtove i za job search sajtove.. što kažu englezi "name it"... Ima modularnost koja se lako nadograđuje (fazon Joomle), ali logika i lakoća rada u njemu je neverovatna. Mislim da je dovoljno reći da sam ja moj sajt OpenSolutions sve sa unosom podataka, odradio za manje od 24h. Naravno, ima tu još šta da se radi, ali funkcionalnost na zavidnom nivou je već skroz uspostavljena (što svakako možete videti na mom sajtu). Sve je odrađeno korišćenjem besplatnih tema, besplatnih add-ons-a...
Malo više o samom rešenju možete videti u sledećm videu:
Prikačeni fajlovi
concrete5-logo-trans.png
(48.52 KiB) Nije preuzet ni jednom
itpoint.rs

Odgovori

Povratak na “Web development”