Light Sabre, или барем бодеж...

Odgovori
Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Light Sabre, или барем бодеж...

Post od Тон-мајстор » 30 Maj 2013, 20:16

Изумитељ који јавности није хтео да открије идентитет поставио на Јутјуб снимак сабље „звер 3.000 мW“, помоћу које уништава предмете
Замислите ласерско оружје које без потешкоће одсеца руке, ноге, главе, а кликом на дугме претвара се у безопасни комад пластике. Овога се пре 35 година сетио Џорџ Лукас и на основу своје идеје направио филмску империју „Звездани ратови“.

Данас је ово оружје реалност. Питање је времена кад ће војници дужити смртоносне ласере за борбу на малим удаљеностима, а један научник је већ успео да направи кућну верзију, која може да исече и истопи пингпонг лоптицу, папир и друге кућне предмете.

Изазива опекотине

Кад би се уперила у човека, изазвала би тешке опекотине и повреде.

Један научник, који није хтео да открива идентитет, поставио је на Јутјуб снимак своје светлосне сабље, коју је назвао „звер 3.000 мW“.
- Моје чедо ће овде уништити гомилу запаљивих ствари. Ово је најмоћнији ручни ласер који тренутно постоји. Користи нове деветомилиметарске ласерске диоде и ради на две 18.650 литијум-јонске батерије - написао је на свом каналу корисник Стиропиро, који није хтео да открива свој идентитет.


Он је још написао да не би желео да његов уређај називају „светлосна сабља“, али и да је „овај ласер толико налик светлосној сабљи да једноставно не зна како би га другачије назвао“.

Потпуно легалан

- Не волим кад су ручни ласери оволико јаки, јер постоји опасност да буду злоупотребљени - написао је Стиропиро, додајући да је ласер легалан у САД, и да је приликом снимања користио заштиту.
(Агенције)


Није ово ново, али су сад провалили медији.
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Stefan
Anime/manga expert
Postovi: 3483
Pridružio se: 06 Avg 2007, 15:46

Re: Light Sabre, или барем бодеж...

Post od Stefan » 30 Maj 2013, 21:49

:| :| :|

Korisnikov avatar
Pollux
Supermoderator
Postovi: 4576
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:15
Lokacija: Nepoznata

Re: Light Sabre, или барем бодеж...

Post od Pollux » 31 Maj 2013, 12:38

Meni laser nije nova stvar, palio sam papir crvenim laserom na vežbama još pre 20 i kusur godina, jes da nije bio rucni i imao je jedno 60-70cm dužine, pravi labaratorijski..

Odgovori

Povratak na “Opšta diskusija”