Реактивација

Podešavanja i optimizacija 9x/2000/XP/2003/Vista/7 desktop platformi. Osnovni paketi i instalacija Windowsa.

Moderatori: Miroslav Jeftić, Pollux

Odgovori
Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9279
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Реактивација

Post od calexx » 10 Okt 2013, 12:09

Слабо трошим ове пенџере, малопре сам хтео да пробам да направим неки бутабилан линух па није ишло па сам хтео да пробам и Yumi (успут, није успело, изгледа да је лош имиџ тог неког линуха) али се Седмица мало побунила. Пријавила је нешто о новом хардверу и реактивацији ... шта и колико сме да се промени од хардвера? Од прве инсталације сам радио копију на други хард (мислим, не верујем да сам поново инсталирао), једном сам убацивао другу графичку па опет вратио прву а последње је било замена мрежне тј искључио сам интегрисану и убацио другу. Не верујем да нешто значи то што сам избацио теве картицу.

У сваком случају не прихвата серијски број, тражи нови и нуди разне опције. Да сада идем на аутоматизован тлф позив ме мрзи, мислим да је ту подужа процедура па не знам како ће да испадне. Или је једноставно? Да ли би реинсталација од нуле прошла? Или да инсталирам опет ентерпрајза колико да имам неку Седмицу? Имам на другом харду и Осмицу, можда да сачекам да изађе нека коначна верзија па да се пребацим на ту варијанту?

Пенџери су ми потребни пар пута месечно, као сада што сам хтео да пробам Yumi, понекад неки програм који баш и нема линух алтернативу али све у свему скоро да могу и без. Ако ништа друго, имам једну виртуелну ентерпрајз Седмицу па може да послужи.
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4300
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Реактивација

Post od vladared » 10 Okt 2013, 12:47

Msilim da se vezuje za matičnu ploču, odnosno tako je bilo do nedavno. Sada... Ko zna.
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Milan M.
... BANOVAN ...
Postovi: 2472
Pridružio se: 19 Jun 2007, 13:51
Skype: muzdeka.milan
Youtube: mmuzdeka
Lokacija: Hamburg
Kontakt:

Re: Реактивација

Post od Milan M. » 10 Okt 2013, 13:58

Koliko mi je poznato zamena mrežne kartice ili hard diska mogu uzrokovati zahtev za reaktivaciju.

Aktivacija preko telefona nije duga procedura: Nazoveš MS u Beogradu, izdiktiras im onaj prvi broj i oni ti daju aktivacioni kod. Traje 10 minuta pošto ima gomila cifri.

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9279
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Реактивација

Post od calexx » 10 Okt 2013, 16:29

Јесте мрежна, сада сам искључио нову, вратио стару и Седмица пријављује да је активирана. Малопре сам пошао на оно тлф активирање али је он за почетак избацио неколико десетина цифара а испод место за упис слично толико, звао сам телефоном и после неколико промена одустао. Да ли је то нешто аутоматизовано или морам да објашњавам шта, како и зашто?
Мада, ако интегрисана настави да ради, можда и не буде потребе. Можда је био други проблем, кабл, конектор па сам то успут решио заменом картице а можда је потребно неко време да се манифестује брљање.


Него ... ако мрежна не ради, можда опет вратим ону другу, можда убацим једну бежичну да пробам а можда и купим неку гигабитну ... и сваки пут морам да зивкам и активирам? Није немогуће да ускоро мењам хардвер у већем обиму и опет да зовем? А пошто сам скоро добио још један хард, можда ипак решим да он буде главни ... и опет тлф? Е јеб@о их активациони код, вратићу се ја на ентерпрајзе, код њих је мањи проблем. ;) Мада немам појма шта ће ми то, можда неки реда ради.
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Odgovori

Povratak na “Windows desktop”