Windows 7 Problem sa grafikom

Podešavanja i optimizacija 9x/2000/XP/2003/Vista/7 desktop platformi. Osnovni paketi i instalacija Windowsa.

Moderatori: Pollux, Miroslav Jeftić

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 15 Avg 2012, 21:13

Ja imam jedan problem... Ili par njih...
Kad sam ubacio novu graficku i instalirao drajvere izbacio mi je gresku za windows update, ali nisam tome davao neki veliki znacaj jer sam planirao da radim reinstal
I ja juce uradim reinstal, sredim sve oko drajvera kad ono prc... Ne moze da nadje update za windows(error code : 80072F8F)...
Hteo sam isto da skinem i Battlefield 3 preko Origin-a, posto mi je drug dao njegov acc, i ne dozvoljava mi da se ulogujem sa porukom "You must be online if you want to log in"
Probao sam update prvo na AVG-u pa onda na MS Essentials-u, nece ni to
:lud:
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 15 Avg 2012, 22:43

Pogledaj da ti grafički drajveri ne smetaju sistemu. (Deinstaliraj,instaliraj stariju verziju). A ako to ne radi probaj da igraš bez drajvera.(radi ce veruj mi :D ) Nvidija pati od loše kompaktibilnosti dravjera i načina na koji su napisani. Grafičke karte same po sebi su dobre.
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 15 Avg 2012, 23:46

Jel tebi uopšte radi internet? :) Iz svega navedenog izgleda da ne radi.
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
Milan M.
... BANOVAN ...
Postovi: 2408
Pridružio se: 19 Jun 2007, 13:51
Skype: muzdeka.milan
Youtube: mmuzdeka
Lokacija: Hamburg
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Milan M. » 16 Avg 2012, 01:09

NebojsaVs napisao:Ja imam jedan problem... Ili par njih...
Ne moze da nadje update za windows(error code : 80072F8F)...
:lud:
1. Proveri koji datum i vreme ti je setovano na računaru - možda ti se resetovalo na podrazumevana podešavanja na ploči.
2. Proveri internet koneckiju i isključi custom firewall ako ga imaš.

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 08:16

E da zaboravio sam da napisem... Takodje nije hteo ni nVidia update da radi, nego sam morao rucno da instaliram najnoviju verziju drajvera, kada hocu da instaliram Deamon Tools izbaci mi gresku da ne moze da se konektuje na njihov server... Java me uporno smara sa nekim sertifikatom koji navodno ili je istekao ili nije validan jos uvek
Radi net normalno... Na speedtest-u sve ok, skidao sam sa pb-a par stvari. Sve u svemu radi.
A sto se tice starih-novih drajvera, opet ista pesma :/
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 13:57

Danas sam uradio Win7 Gamer Edition u nadi da ce se ono resiti, ali.... Mrka kapa... Ima neko jos neki predlog, posto ono od gore ne pomaze nista :hmmmm
Nece ni Flash Player da instalira :lud: Stigne do 100% pa onda krene Retrieving install onda error "Actionlist not found" :?
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 16 Avg 2012, 14:10

Te "Gamer Edition" nemoj ni da instaliraš,jer osim "Piratovanog" originala nece nista raditi.Jel imaš još staru kartu?
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4240
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od vladared » 16 Avg 2012, 14:12

Mislim da ovo nema veze sa grafikom. Ako javlja problem da je u konekciji, onda je u tom smeru problem - mreža, hosts fajl, podešavanje mreže, odnosno kartice, virus...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 16 Avg 2012, 14:17

Vlado on je vec probao drugi OS tako da nemoze da bude virus ili korumpiran host fajl.
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4240
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od vladared » 16 Avg 2012, 14:22

Hahaha... Može i bez toga... Reinstalacija ne rešava uvek problem :), a i pitanje je šta se reinstalira (koji set programa ubacije posle reinstalacije). Možda konstantno pravi istu grešku. Neka proba na klot windowsu...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 14:23

Dzoni, taj gamer edition sam uzeo tek da vidim da li ce resiti problem... A nemam staru graficku vise kod sebe da bih probao sa njom
Sve sto ste rekli, probao sam, i ne pomaze :lud:
Vlado uvek instaliram sve drajvere, javu, .net 4.0, flash player kad me use*e da prodje, ms essentials i to je to(za pocetak), ne znam sta bi tu moglo da pravi problem
EDIT: Sad sam uradio restart i Flash Player mi je ponudio da skinem neki dodatak ja kliknem ok, on skine 100% i izbaci "An error has occurred while downloading the instaler. Please make sure you are connected to the internet and try again"
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 16 Avg 2012, 14:37

Definitivno imaš problema sa konekcijom, zato ti ništa i ne skida. :) Koji uopšte OS trenutno imaš i kako se povezuješ na internet/kakva konekcija? :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 14:41

Imam SBB net, 10/1mb njihov modem i wireless router(koji trenutno nije prikljucen)... Trenutni OS Windows 7 Gamer Edition 2010 64bit
Sa piratebay-a skidam sve punom parom, ali dzabe kad me zatrpava ovim error-ima sa svih strana
Uputio sam SBB-u poruku, pa cemo videti sta oni kazu...
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 16 Avg 2012, 14:46

Nemam SBB tako da sa internet konekci-ske strane nemogu da ti pomognem Neco. :D
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 16 Avg 2012, 14:58

Možda ipak instalirati neki normalan OS za početak, ti edition ovaj edition onaj, ko zna šta imaju ukinuto ili onemogućeno :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 15:03

Danas sam prvi put instalirao Gamer Edition kao sto sam rekao da bih video da li ce resiti problem... Juce na Win7 Ultimate 64bit, koji imam vec dugo vremena ista prica... A sve je pocelo od dana kad sam stavio novu graficku (gt640)
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 16 Avg 2012, 15:09

Kad si stavio grafičku, reinstalirao si istovremeno sistem ili nisi? Ako nisi, čim si stavio grafičku odmah ti se skrljala veza?
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 15:16

Kad sam je stavio nisam reinstalirao win. Samo sam instalirao drajvere. A da li je odmah bas se i ne secam. Tog dana sigurno, eventualno sledeceg
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
NebojsaVs
Postovi: 156
Pridružio se: 03 Mar 2009, 23:03
Lokacija: Vršac

Re: Windows 7

Post od NebojsaVs » 16 Avg 2012, 17:51

Kazu momci iz SBB-a da ce doci sutra da otklone problem... Ne vidim uopste ni sta bi mogli da urade, ali ajde... Da li ce pomoci, videcemo :hmmmm
CPU: AMD FX 6300 Black Edition
MB: Asus m5a97 LE r2.0
RAM: 2x4GB HyperX@1866MHz
VGA: Sapphire r9 280 Dual-X OC
HDD: WD Caviar BLue @7200rpm
Case: Raidmax Vortex V3
PSU: CM B600 85+ Bronze

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 16 Avg 2012, 18:40

Daj instaliraj im obican Windows 7 Ultimate-64 bita da se ljudi ne zbune. :D
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Odgovori

Povratak na “Windows desktop”