Windows 7

Podešavanja i optimizacija 9x/2000/XP/2003/Vista/7 desktop platformi. Osnovni paketi i instalacija Windowsa.

Moderatori: Pollux, Miroslav Jeftić

Odgovori
Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9179
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od calexx » 26 Jan 2012, 21:44

Алат за миграцију чега? Сама инсталација прође брзо и углавном реши драјвере а ако неки и претекне, лако се реши. Миграција појединих програма је лака, ако си на то мислио. Код многих посао одради копирање неког фолдера или фајлова. Зато сам и написао да кренеш са инсталацијом на другом харду, полако пребацујеш илити мигрираш оно што може и на крају реинсталираш оно што тешко може да се мигрира.

Која миграција ти је конкретно битна?
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
Pollux
Supermoderator
Postovi: 4584
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:15
Lokacija: Nepoznata

Re: Windows 7

Post od Pollux » 26 Jan 2012, 22:12

Mislim na podesavanja svega i svacega na sistemu. Nesto kao ovo: http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... r-computer, vidjao sam njegove fajlove (koje on napravi) cak sam i malo isprobavao ali nisam nikad uradio pravu migraciju. (u tom smislu)

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9179
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od calexx » 26 Jan 2012, 22:35

Вероватно постоји тако нешто ... али ја баш и хоћу нову инсталацију и минималну миграцију. Нова инсталација а стари подаци и подешавања. У принципу су ми битни Firefox, Thunderbird, ТС, док код осталих постоје само минимална подешавања која скоро жмурећи одрадим и нема их много. У сваком случају већина програма ће да буде у последњој верзији, зато и није добра идеја да се ради пуна миграција. Рецимо имам скрипту за реконекцију за јД, евентуално сачувам запамћене лозинке, у ТС знам шта преносим да се подешавања сачувају ... скоро да и нема других где нешто памтим. После основне инсталације ми је потребно пола сата да убацим већину основних програма и њихова подешавања док оне које ређе користим убацујем када затребају.

Иначе увек имам три харда са три ОС-а (плус Убунту на једном а и на њему су иста подешавања за лију и тицу) па ми није проблем да неки од њих обновим ... мада као што сам рекао, десило се претпрошлог лета када је хард испустио бели дим па сам морао то да радим. Још увек је жива она Виста коју сам инсталирао ... хм, рекао бих да је прошло више од 5 година док су седмице мало новије.
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

nenadkg
Postovi: 75
Pridružio se: 06 Mar 2011, 19:13

Re: Windows 7

Post od nenadkg » 18 Jul 2012, 04:55

Da ne otvaram novu temu...
Jer može nekako da se promeni pozadina na Windows 7

Korisnikov avatar
calexx
Беспосличар
Postovi: 9179
Pridružio se: 18 Jun 2007, 14:32
Lokacija: Ниш
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od calexx » 18 Jul 2012, 09:30

Која позадина? Која верзија седмице?
ɹıɯ ı pǝɹ ıuʌɐɾ ıןıšnɹɐu ɐɯɐɹnqɯɐʇ ns ǝʇ 'ıuɐɟɐʞ ɾouǝɯıoʇsı n ıןɐɹıʌs ousɐןƃǝɹd ǝʇɐs ǝuʇıs n ns ɹǝɾ ıuǝpǝʌıɹd ns ıɹɐčıznɯ

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 18 Jul 2012, 11:02

Verovatno Starter ako je pozadina problem :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

nenadkg
Postovi: 75
Pridružio se: 06 Mar 2011, 19:13

Re: Windows 7

Post od nenadkg » 18 Jul 2012, 11:55

Miroslav Jeftić napisao:Verovatno Starter ako je pozadina problem :)
"Starter comes with one desktop background, which can't be changed or customized."
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... -wallpaper
Ne znam samo sta im je ovo trebalo

Korisnikov avatar
Miroslav Jeftić
Supermoderator
Postovi: 4702
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:55
Lokacija: Novi Sad

Re: Windows 7

Post od Miroslav Jeftić » 18 Jul 2012, 12:01

Vrlo važno za pozadinu, Starter je duplo jeftiniji od Home Premium koliko se sećam :)
Interpreters do it simultaneously, translators take their time

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 18 Jul 2012, 14:09

Ima jedan program koji je bio pre-instaliran u vec sklopljen sistem kod mog druga,gde kad su mu instalirali ubacili su mu i taj program koji menja pozadinu,no Starter verzija je vrlo "obogaljena" uodnosu na Ultimate,Home Premium,Home Basic. Skoro moze da ga daju besplatno koliko stvari je izbačeno iz njega.

http://www.sevenforums.com/tutorials/47 ... arter.html
Mislim da je to ovaj program.
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

nenadkg
Postovi: 75
Pridružio se: 06 Mar 2011, 19:13

Re: Windows 7

Post od nenadkg » 19 Jul 2012, 17:41

Dzoniopusten napisao:Ima jedan program koji je bio pre-instaliran u vec sklopljen sistem kod mog druga,gde kad su mu instalirali ubacili su mu i taj program koji menja pozadinu,no Starter verzija je vrlo "obogaljena" uodnosu na Ultimate,Home Premium,Home Basic. Skoro moze da ga daju besplatno koliko stvari je izbačeno iz njega.

http://www.sevenforums.com/tutorials/47 ... arter.html
Mislim da je to ovaj program.
Radi :pijemoooo:

Korisnikov avatar
Dzoniopusten
Moderator
Postovi: 426
Pridružio se: 29 Jun 2012, 17:58
Skype: nniikkoollaa38
Youtube: Nikolaguitar
Lokacija: Srbija,Beograd
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od Dzoniopusten » 19 Jul 2012, 18:06

nenadkg napisao:
Dzoniopusten napisao:Ima jedan program koji je bio pre-instaliran u vec sklopljen sistem kod mog druga,gde kad su mu instalirali ubacili su mu i taj program koji menja pozadinu,no Starter verzija je vrlo "obogaljena" uodnosu na Ultimate,Home Premium,Home Basic. Skoro moze da ga daju besplatno koliko stvari je izbačeno iz njega.

http://www.sevenforums.com/tutorials/47 ... arter.html
Mislim da je to ovaj program.
Radi :pijemoooo:
Drago mi je da ti je pomoglo! :bravo: :gore
ASUS P8B75-m LX PLUS
Intel i3 3220 3.3Ghz with HT
8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9
AMD HD Radeon 7850 2GB GDDR5 Gigabyte Windforce Edition. 1050/1225 OC
Hitachi 400 GB 7200RPM
WD Green 1TB 7200RPM

Korisnikov avatar
blackbeast
dipl. ing, Kaboom, kaboom moderator
Postovi: 5182
Pridružio se: 20 Sep 2007, 21:39
Skype: blackbeast8
Lokacija: ...ni na nebu ni na zemlji...

Re: Windows 7

Post od blackbeast » 27 Maj 2013, 08:42

Imam jedno pitanje, tj, treba mi pomoc.

Kako da u win7 napravim nesto (skripta ili sl, cron ili tako nesto) da mi u neko definisano vrijeme kopira jedan fajl sa jednog mjesta na drugo?!
Malo sam sad ceprkao po scheduleru, ali tamo nema opcije za kopiranje, nego samo za pokretanje programa ili slanje mailom... Kako da napravim neku skriptu koju bih onda mogao tako pokretati?!
********
blackbeast
********
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
********

Korisnikov avatar
blackbeast
dipl. ing, Kaboom, kaboom moderator
Postovi: 5182
Pridružio se: 20 Sep 2007, 21:39
Skype: blackbeast8
Lokacija: ...ni na nebu ni na zemlji...

Re: Windows 7

Post od blackbeast » 27 Maj 2013, 09:07

Rijesio sam problem.

Napravio sam *.bar skriptu, koju sam podesio da se pokrece u odredjeno vrijeme.

copy "putanja orig fajla" "putanje gdje da kopira"
********
blackbeast
********
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
********

Korisnikov avatar
sashko
Redovan član
Postovi: 928
Pridružio se: 03 Jun 2008, 14:47
Lokacija: -NOvi SAD -grad exita

Re: Windows 7

Post od sashko » 27 Maj 2013, 09:17

vidim da si resio ali mozda i ovo pomogne nekome
http://www.online-tech-tips.com/compute ... intervals/

Korisnikov avatar
blackbeast
dipl. ing, Kaboom, kaboom moderator
Postovi: 5182
Pridružio se: 20 Sep 2007, 21:39
Skype: blackbeast8
Lokacija: ...ni na nebu ni na zemlji...

Re: Windows 7

Post od blackbeast » 27 Maj 2013, 13:04

Nije *bar nego *bat. Greska.

Uglavnom, ovo radi.

Mada ga nisam uspio napraviti da mi sa mreze, odnosno drugog kompjutera u mrezi, kopira nesto, a i to bi mi bilo dobro. Jer obicno ujutro oko pola 8 - 8 prevlacim sa mreze jedan fajl.
********
blackbeast
********
˙˙˙ɐʌıɾlpıʌǝu oučıʇʞɐɹd 'ɐʞuɐʇ ɐɯoǝʌ ǝɾ ɐlıpnl ı ıʇsoulɐɾıuǝƃ nɾpǝɯzı ɐɔıuɐɹƃ˙˙˙
********

PRESSING
Postovi: 16
Pridružio se: 07 Dec 2012, 12:27

Re: Windows 7

Post od PRESSING » 29 Jun 2013, 19:22

Društvo, već mi je dosadio ovaj win xp, koristim ga zadnjih 7-8 godina... Mašina mi nije tako jako , pa sam došao ovde da potražim savet od vas, šta mi je činiti. Pošto se bavim grafikom, jako mi je bitno da li će sve da radi kako treba na sedmici ili osmici, odluka će pasti isključivo uz vašu pomoć. Jako mi je bitno da corel draw i photoshop, rade nesmetano, isto tako i da prepoznaju štampače koje imam priključene na kompu. (hp desingjet 500, hp photosmart b9180, epson p50, i hp laserjet 1018, i hp laserjet 4000...) Donekle sam siguran da će sve da radi, sem ovog poslednjeg koji je malo starije proizvodnje...
Radi se o ovoj mašini:
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600
Graphics: NVidia GeForce 8500 GT
Memory RAM: 2gb DDR2
Inače, do sada sam sedmicu instalirao minimum jedno 50 puta, po komšiliku, ali sve su to bile jače mašine no moje , pa je sve šljakalo kako treba.
No, negde pročitah, da je osmica manje zahtevniji os no xp. Koliko ima istine u tome?

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4260
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od vladared » 29 Jun 2013, 20:08

Prvo koji photoshop jer ne rade svi na 7/8 ? U svakom slučaju, ne bih 8icu preporučio nikom ko nema tač, pa čak i ako ima savetovao bih mu da više puta dobro razmisli ako pomišlja na nju...
itpoint.rs

Korisnikov avatar
Pollux
Supermoderator
Postovi: 4584
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:15
Lokacija: Nepoznata

Re: Windows 7

Post od Pollux » 29 Jun 2013, 20:10

Pa nije manje zahtevna osmica od XP-a to je sigurno. Ako je to mašina koja pravi pare ne bih ja tu ništa dirao, ostavi XP kad sve već radi.
Sistemski zahtevi, ovde su dati za Windows 8.1 al to ti je isto:
Windows 8.1 Preview works great on the same hardware that powers Windows 8:

Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster

RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)

Free hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Graphics card: MicrosoftDirectX 9 graphics device with WDDM driver

Windows RT 8.1 Preview requires that you have a PC already running Windows RT with 10 GB of free storage space.

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... review-faq

Korisnikov avatar
Pollux
Supermoderator
Postovi: 4584
Pridružio se: 15 Jun 2007, 00:15
Lokacija: Nepoznata

Re: Windows 7

Post od Pollux » 29 Jun 2013, 20:11

vladared napisao:Prvo koji photoshop jer ne rade svi na 7/8 ? U svakom slučaju, ne bih 8icu preporučio nikom ko nema tač, pa čak i ako ima savetovao bih mu da više puta dobro razmisli ako pomišlja na nju...
Onaj narodni CS o kom smo ovde pričali radi na Win 7.

Korisnikov avatar
vladared
Администратор
Postovi: 4260
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Skype: crveni1
Youtube: vladared
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:

Re: Windows 7

Post od vladared » 29 Jun 2013, 21:42

Ja polazim od toga da se čovek profesionalno bavi time, tako da narodni baš i ne sme priuštiti...
itpoint.rs

Odgovori

Povratak na “Windows desktop”