4G mobilna mreza u Srbiji!

Bitni i aktuelni događaji iz sveta informatike. Zapažanja, procene, komentari.

Moderator: Stefan

4G mobilna mreza u Srbiji!

Postod Gruja » 19 Feb 2015, 20:17

Завршено јавно надметање за фреквенције у РАТЕЛ-у - сва три мобилна оператора спремна за пружање услуга четврте генерације
19.02.2015.


Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге је спровела поступак јавног надметања за издавање појединачних дозвола за коришћење радио-фреквенција у радиофреквенцијском опсегу 1710-1785/1805-1880 MHz за територију Републике Србије. Понуде су у року предвиђеном конкурсном документацијом поднели оператори:
-Предузеће за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д,
-Vip mobile d.o.o,
-Telenor d.o.o.
Отварањем финансијских понуда утврђено је да су све три понуде исправне, са понуђеном почетном ценом од 3.500.000 евра за фреквенцијски блок од 5 MHz. Током јавног надметања није било подизања цена. Сваки оператор је добио по два блока, по укупној цени од седам милиона евра. Укупан износ од 21 милион евра ће бити уплаћен у буџет Републике Србије у наредних десет дана. Након истека 60 дана од доделе дозвола за фреквенције мобилни оператори ће почети са истовременим пружањем услуга на технолошки неутралној основи.

„Увођење 4Г технологије у Србији може се очекивати од средине маја,“ најавио је др Милан Јанковић, директор Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је и водио јавно надметање као председник комисије.


http://www.ratel.rs/%D0%B8%D0%BD%D1%84% ... le_id=1601
Kažu nisam pod libelu zato što feniram ćelu ...
Korisnikov avatar
Gruja
Српски селектор
 
Postovi: 2688
Pridružio se: 11 Feb 2010, 20:50
Lokacija: Novi Sad

NAPOMENA

Ova tema ima 25 odgovora

Morate biti registrovan član i/ili ulogovani da biste videli odgovore.


Registruj se ili Prijavite se


Povratak na Vesti, događaji, komentari

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju

cron