Java-Window bulider (Multi-window program)

c/c++/delphi/java/jsp/php/perl/python i ostali
Razvoj sistemskog i ostalog software-a

Moderator: arhimed

Odgovori
Korisnikov avatar
VedranCG
Postovi: 56
Pridružio se: 02 Jun 2013, 10:26
Skype: vedran.vujisic
Lokacija: Crna Gora

Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od VedranCG » 22 Mar 2015, 17:55

Pozdrav :) .Imam problema u radu sa Window Buliderom .Hoću da napravim program (kod znam i sve ostalo) da kad kliknem recimo dugme MENI da se otvori novi prozor (u istom programu) sa novim sadržajem.
http://prntscr.com/6jv991 U jednom tutorijalu sam vidio ovo,ali je problem što ja JPanel kao upciju nemam . Kod mene je ovako i kad ubacim novi Composite ne vidi mi se šta je na prvoj strani .
Ovako to izgleda kod mene http://prntscr.com/6jva2k .

Unaprijed hvala .

Korisnikov avatar
Milan M.
... BANOVAN ...
Postovi: 2355
Pridružio se: 19 Jun 2007, 13:51
Skype: muzdeka.milan
Youtube: mmuzdeka
Lokacija: Hamburg
Kontakt:

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od Milan M. » 23 Mar 2015, 01:25

import javax.swing.* nedostaje? Najbolje proveri sa kolegama prvo da li je pravilno konfigurisano razvojno okruženje a onda prođi kroz kod.

Hint: Problem je najčešće ispred kompjutera :D

Korisnikov avatar
Тон-мајстор
Администратор
Postovi: 14257
Pridružio se: 14 Jun 2007, 23:42
Lokacija: Центар Жаркова
Kontakt:

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od Тон-мајстор » 23 Mar 2015, 13:29

Његове "колеге" (у одељењу) имају по 15 година... ни Ведро нема више. :rolleye

Мало га браним, јелте. :mazi:
'ел немам?
"Ich bin der Musikant mit Taschenrechner in der Hand"
Не чини себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити...

Korisnikov avatar
VedranCG
Postovi: 56
Pridružio se: 02 Jun 2013, 10:26
Skype: vedran.vujisic
Lokacija: Crna Gora

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od VedranCG » 23 Mar 2015, 15:56

Do mene je bilo , kada pravim novu ,,klasu,, trebapo sam da idem File > New > Other > Window Builder > Swing Designer > JFrame :udar: . Hvala čika Darko na podršci i Milane na odgovoru :)

Korisnikov avatar
VedranCG
Postovi: 56
Pridružio se: 02 Jun 2013, 10:26
Skype: vedran.vujisic
Lokacija: Crna Gora

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od VedranCG » 26 Mar 2015, 16:24

Opet ja u problemu (baš čudno :D ) . Naime ja pokušavam da napravim ove panele recimo kao u ovom slučaju Meni i Meni2 npr . Na panelu Meni je dugme i kad ga kliknem želim da me ,,prebaci,, na panel Meni2.
https://www.youtube.com/watch?v=bKPGEqJHWaE Radio sam sve kao ovaj ovdje ali meni izbacuje error kada kliknem na dugme .
https://www.dropbox.com/s/oyzoukpr3jtjp ... d.txt?dl=0 evo koda .
https://www.dropbox.com/s/iql9dftdbn8m4 ... r.txt?dl=0 evo error-a .


Unaprijed hvala :) .

Korisnikov avatar
Milan M.
... BANOVAN ...
Postovi: 2355
Pridružio se: 19 Jun 2007, 13:51
Skype: muzdeka.milan
Youtube: mmuzdeka
Lokacija: Hamburg
Kontakt:

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od Milan M. » 26 Mar 2015, 22:06

Definišeš panele u inicijalizaciji kao Meni i Meni2 a posle zoveš panelMeni2.setVisible(true);...

Nisam probao kod ali mi se čini je tu prva greška (možda ima još)

Probaj

Kod: Obeleži sve

		btnDugme.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				Meni2.setVisible(true);
				Meni.setVisible(false);
			}
		});
umesto

Kod: Obeleži sve

		btnDugme.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				panelMeni2.setVisible(true);
				panelMeni.setVisible(false);
			}
		});
ili još bolje, gde god si definisao Meni, zameni sa panelMeni a gde god si definisao Meni2, zameni sa panelMeni2.

Korisnikov avatar
VedranCG
Postovi: 56
Pridružio se: 02 Jun 2013, 10:26
Skype: vedran.vujisic
Lokacija: Crna Gora

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od VedranCG » 26 Mar 2015, 22:27

Sigurno ima još , jer opet krešuje :udar: . Hvala :)

Korisnikov avatar
Milan M.
... BANOVAN ...
Postovi: 2355
Pridružio se: 19 Jun 2007, 13:51
Skype: muzdeka.milan
Youtube: mmuzdeka
Lokacija: Hamburg
Kontakt:

Re: Java-Window bulider (Multi-window program)

Post od Milan M. » 03 Apr 2015, 22:55

Ima. Dugme je izvršavalo akciju na panelMeni2 pre nego što je i definisan.

Evo tvog koda koji kod mene radi posle manje modifikacije. Jedino sam promenio ime klase da ne bude

Kod: Obeleži sve

package veci;

import java.awt.EventQueue;

import javax.swing.JFrame;
import java.awt.CardLayout;
import javax.swing.JPanel;
import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JTextField;
import java.awt.event.ActionListener;
import java.awt.event.ActionEvent;

public class Test {

	private JFrame frame;
	private JTextField textField;
	private JPanel panelMeni1;
	private JPanel panelMeni2 ;

	/**
	 * Launch the application.
	 */
	public static void main(String[] args) {
		EventQueue.invokeLater(new Runnable() {
			public void run() {
				try {
					Test window = new Test();
					window.frame.setVisible(true);
				} catch (Exception e) {
					e.printStackTrace();
				}
			}
		});
	}

	/**
	 * Create the application.
	 */
	public Test() {
		initialize();
	}

	/**
	 * Initialize the contents of the frame.
	 */
	private void initialize() {
		frame = new JFrame();
		frame.setBounds(100, 100, 450, 300);
		frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		frame.getContentPane().setLayout(new CardLayout(0, 0));
		
		JPanel panelMeni1 = new JPanel();
		frame.getContentPane().add(panelMeni1, "name_15555580603234");
		panelMeni1.setLayout(null);
		panelMeni1.setVisible(true);

		JPanel panelMeni2 = new JPanel();
		frame.getContentPane().add(panelMeni2, "name_15579082710099");
		panelMeni2.setLayout(null);
		panelMeni2.setVisible(false);
			
		textField = new JTextField();
		textField.setBounds(61, 175, 86, 20);
		panelMeni2.add(textField);
		textField.setColumns(10);
		
		JButton btnDugme = new JButton("Dugme");
		btnDugme.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
	            panelMeni2.setVisible(true);
	            panelMeni1.setVisible(false);
			}
		});
		btnDugme.setBounds(31, 93, 89, 23);
		panelMeni1.add(btnDugme);
	}

}
Ako radiš copy-paste koda zameni samo Test sa ghgfh kako je kod tebe bilo definisano.

Odgovori

Povratak na “Programiranje”