Mini škola - Osnove linuxa

Linux desktop, aplikacije, podešavanja, optimizacija

Moderator: vladared

Mini škola - Osnove linuxa

Postod vladared » 20 Nov 2008, 22:23

Želim da pokrenem jednu malu edukativnu priču o linuxu generalno... Naravno pisaću kada stignem i koliko stignem (dosta sam limitiran svojim obavezama, ali moja želja je da imamo ovakvo nešto na forumu za one koji eventualno bi želeli da probaju nešto sa linuxom), a nadam se da će se još neko uključiti u ovu priču i da ćemo generalno napraviti jedno kvalitetno "mini how to" uputstvo za linux (zadržavam pravo da cenzurišem sve ono što previše odstupa od osnovnog motiva i priče - linije vodilje, da premestim, ako smatram da nešto više odgovara drugoj priči, odnosno obrišem ako smatram da uopšte nije mestu postu ovde ili čak zaključam čitavu priču ako primetim da nešto ne valja).
Ako želite nešto da diskutujete o datoj priči molio bih Vas da otvorite novu temu ili me kontatirajte na PM u kojoj bi eventualno tražili dodatno objašnjenje ili detaljniju informaciju ili izrazili neko drugojačije mišljenje (ne mislim da sam najpametniji i rado ću prihvatiti svaku konstruktivnu sugestiju). Naravno, ako smatram da i to bi bilo korisno da se uključi u neku od tema o kojim ću pisati, zadržavam pravo da ga ubacim.
:pop:
Postaviću 3 teme kao osnovu, odnosno u ovoj prvoj će biti objašnjeni neki osnovni pojmovi koji se pojavljuju u linuxu, u drugoj sam zamislio jednu priču tipa "Konzola nije bauk", i u treću bi postavio primer/primere instalacija nekoliko linux distribucija.
A sada da krenem sa pričom....
Korisnikov avatar
vladared
Администратор
 
Postovi: 4161
Pridružio se: 18 Jun 2007, 16:57
Lokacija: Novi Sad
Skype: crveni1
YouTube: vladared

NAPOMENA

Ova tema ima 10 odgovora

Morate biti registrovan član i/ili ulogovani da biste videli odgovore.


Registruj se ili Prijavite se


Povratak na Linux

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju

cron